Само в 7DS: В Ботев Пд готови със заместник на Белия! Вижте кой е фаворит за горещия стол на Киров(СНИМКА)

В Ботев Пд напрежението ескалира и вече е публична тайна. Нервите взеха връх след последните изказвания на треньора Николай Киров и на президента Ангел Палийски. Първо Белия разкри, че шефът на клуба му е обявил, че в момента канарчетата нямат финансова възможност да привлекат нови футболисти. Последва изказване на Палийски, който твърди, че на Коматево няма никакви проблеми от финансово естество. Снощи Киров контрира своя шеф, казвайки, че той не е поднесъл коректна и точна информация за ситуацията в Ботев Пд.

Конфронтацията между треньор и президент при канарчетата е очевадна. Според мнозина това вероятно ще доведе до смяната на Киров, който се превърна в най-успешния наставник на жълто-черните през последните 4 десетилетия,извеждайки отбора до 2 купи след 36-годишна пауза. Въпросът е само дали до раздялата ще се стигне още утре или в близките дни, или ще се изчака да се натрупа серия от 2-3 негативни резултата и той да бъде освободен. Ако специалистът бъде махнат още утре или в следващите дни, то официалната причина вероятно ще е уронване на престижа на клуба. В Пловдив се носят информации, че е възможно Белия вече да има и вариант за нова работа, защото е усетил, че в Ботев Пд му се крои шапка.

Фаворитът за негов заместник е Петър Пенчев, научи 7DniSport.bg. 48-годишният специалист изненадващо се завърна в родния си клуб, напускайки ДЮШ на Лудогорец. На Коматево му повериха шампионския набор 2002. Злите езици твърдят, че Пенчев е бил върнат обратно в клуба, за да е на разположение, ако се стигне до раздяла с Киров в бъдеще.  Бившият защитник на Ботев Пд притежава необходимия лиценз Про, за да води отбора в Първа лига. Решението за връщането му при жълто-черните е взето от високо ниво в клуба.

Любопитното е, че Пенчев има два периода като треньор на канарчетата. През сезон 2008/2009 в тандем с настоящия асистент на Белия – Иван Кочев спаси Ботев Пд от изпадане в Б група. След това през юли 2015 година Пенчев бе позорно уволнен след срамната загуба с 0:6 от Монтана на стадион „Огоста“. И досега се твърди, че тогава са му били намазани ските.

За хора, които са запознати с кухнята на Ботев Пд, не са тайна обтегнатите отношения между Киров и ръководството на клуба. А това не е от вчера.

Между двете страни имаше различни разногласия най-вече по отношение на селекцията. Белия сам призна, че през това лято с негово съгласие клубът се е разделил само с Алваро Юлиано и Пламен Димов, чийто договор изтече. Всички други са освободени заради финансовите проблеми. По информация на 7DniSport.bg шефовете правят всичко възможно да се разделят и с Густаво Афонсо, защото по неофициални данни получава по 7000 евро месечно. Засега от Коматево все още се опитват да трансферират бразилеца, макар и срещу минимална сума. Киров пък към момента бил склонен Густаво да остане в отбора, защото не разполага с достатъчно солиден отбор, след като и лятната селекция е доста постна.

Източници на 7DniSport.bg твърдят, че в основата на проблемите между управата и Белия всъщност може да се окажат приятелските  отношения на треньора с Борис Гиздаков. Той е бивш член на Борда на директорите и минава за един от най-явните опозиционери на ръководството на Ботев Пд.

В следващите дни или седмици предстои развитие по въпроса дали Киров ще остане треньор на Ботев Пд. Малко вероятен е ход е Белия да обяви, че напуска клуба, но не е изключен напълно.

Най-любопитното в цялата ситуация е, че голяма част от феновете на канарчетата застават зад Белия. Доста от тях скочиха срещу президента Ангел Палийски по различни форуми и по социалните мрежи. Част от агитката пък упреква Киров, че търси оправдания и застава на страната на президента.

При бъдеща раздяла с Белия, именно Петър Пенчев е фаворит за горещия стол при канарчетата, дори и да не е бил върнат в клуба с конспиративна цел. Бившият защитник на отбора е най-удобният вариант в момента и с оглед и на цялостната ситуация в клуба. В Ботев Пд едва ли ще си позволят скъпоплатен треньор, а и искат да наложат свои кадри и български футболисти в първия тим, за което няма да се хвърлят луди пари за наставник на представителния отбор.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ