Шотландец, нападнат от футболист в Саудитска Арабия, ще свири на ЦСКА срещу Адмира (ВИДЕО)

1

Един от най-добрите шотландски рефери ще ръководи мача на ЦСКА срещу Адмира на „Армията“. Наряд за двубоя получи 36-годишният Джон Бийтън. Той има 117 мача в елита на своята родина, както и над 25 наряда за международни срещи. Свирил е на 7 сблъсъка от груповата фаза на Лига Европа. Последното му назначение за среща в този турнир е било на 7 декември 2017 г. -между Истанбул Башакшехир и Брага (2:1), които играха в една група с Лудогорец.

Бийтън има доста интереси извън футбола. Той е работил като журналист, а след това става началник на отдела по комуникации на полицията в регион Стратклайд. В момента заема същата позиция, но в Университета на Стратклайд.

Бийтън става известен по света през май 2015 г. Тогава е изпратен от шотландската федерация в Саудитска Арабия, за да ръководи дербито между Ал Хилал и Ал Наср. Съдията гони футболист на Хилал, след което крилото Салем ал Даусари тръгва да му търси сметка. Играчът удря с глава по носа Бийтън, който го гони. А видеото с проявата на футболиста се върти из цял свят. Ал Даусари игра за Саудитска Арабия на световното в Русия и дори донесе победата над Египет (2:1).

Джон Бийтън е рефер от 2001 г., а става международен такъв през 2012-а. Общият брой на двубоите, които е ръководил в професионалната си кариера, е 310.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ