Снощи нещо в ЦСКА се пречупи и нищо вече няма да е същото! Този отбор на Ел Маестро е много, много опасен!

ЦСКА Адмира 1рво (31)

ЦСКА мина без напрежение през Адмира Вакер снощи на „Българска армия“. 3:0 с два гола на Кирил Десподов и един на Мауридес за по-малко от 10 минути. „Червените“ изиграха силно първо полувреме и много умно второ, в което не се хвърлиха в безсмислени атаки, с които да качат съперника на унизителен резултат. Момчетата на Нестор Ел Маестро просто знаеха, че са си свършили работата между 29-та и 38-та минута и им остава да доиграят мача спокойно, а, ако им се отдаде златен шанс за нов гол, да реализират и него.

Снощи нещо в ЦСКА се пречупи. Нямаше ги притеснението, нервите от първите три мача на отбора през сезона. Срещу Рига в първия двубой от кампанията може да се намери оправдание заради напрежението от завръщането в Европа и очакванията на феновете за красива и резултатна игра. Нещо подобно се повтори на „Армията“ и срещу Локо Пд в откриващия мач от първенството – много грешки в средата на терена, прибързани действия и недостатъчно спокойствие пред вратата на съперника. Реваншът в Латвия сякаш загатна, че ЦСКА на Ел Маестро вече започва да се сработва в атака, но отново липсваше искрата, която да запали огъня на победата. „Червените“ показаха необходимият характер, воля и хладнокръвие, за да се измъкнат през рулетката на дузпите. Така дойде двубоят с Адмира – пълен „Българска армия“, притеснени фенове от неяснотата точно колко е силен съперника и ще успее ли ЦСКА най-после да изиграе двубой, в който да направи докрай това, което Ел Маестро иска – да доминира. Е, резултатът дава ясен отговор.

След снощи нищо в отбора няма да е същото. Пречупиха се страхът, притеснението, нервите и напрежението. ЦСКА най-сетне изигра мач като по ноти, на фона на който трибуните на „Армията“ „танцуваха“. Европейска вечер, каквато феновете не бяха виждали много, много отдавна. В съблекалнята футболистите ще се гледат с други очи, знаейки, че са изиграли първият си перфектен двубой под ръководството на Ел Маестро, че всичко искано от треньора е изпълнено и, най-вече, че самите те се наслаждаваха на футбола, който показаха. Реализмът на старши треньор е необходимото допълнение към демонстрираната тактическа зрялост и находчивост  от негова страна.

ЦСКА вече знае на какво е способен и това го прави много, много опасен. А

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ