Треньорът на щангиста Христо Христов: Не би трябвало да има проблеми да спечели третата си европейска титла

221

Варненският „Титан” ще бъде представен от трима щангисти на европейското за кадети в Милано. При 17-годишните Христо Христов ще вдига в категория +94 кг, а брат му Стефчо – до 94 кг. Дебютантката на такъв форум – Александра Герганова, пък ще се състезава до 69 кг при 15-годишните кадетки.

Треньорът на тримата в клуба и националния отбор – Живко Николов, разкрива очакванията си от тях.

За Александра Герганова: „От нея искам да вдигне това, което прави на тренировки. Ако го постигне, може да вземе медал в едно от двете движения.”

За Стефчо Христов: „За него се отнася същото. Надявам се, че ще бъде спокоен и ще запише резултатите, които му прилягат. Направи ли го, ще вземе не само медал в движение, но и в двубоя.”

За Христо Христов: „С оглед на неговите постижения и тези на другите, не би трябвало да има проблеми да спечели третата си европейска титла при кадетите. Първата, знаете, е при 15-годишните.”

Герганова ще вдига на 26 юли в 11 часа наше време, Стефчо излиза на подиума на 28 юли в 19 часа, а Христо закрива първенството на 29 юли от 15 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ