Талантите на Берое с купа в Турция

7 Dni Sport27.10.2019

С титла и пето място приключи участието на Академията на „Берое“ на силния международен турнир „Чанаккале“ в Турция. Надпреварата се проведе от петък до неделя, а старозагорци участваха с отборите на „Берое“ 2009 и „Берое“ 2011.

Шампион при най-малките стана тимът на „Берое“ 2011. Воденият от Трифон Панев състав спечели четири от петте си мача в предварителната група и в един завърши наравно. Старозагорци се класираха за полуфиналите като лидер в потока си, а в първия мач на директни елиминации се наложиха с 1:0 над турския „Олимпик“.

На финала „Берое“ 2011 се изправи срещу „Анкара“ и триумфира като шампион след изпълнение на дузпи. Играчите на Трифон Панев не пропуснаха нито едно от петте си изпълнения, докато техният съперник сбърка при второто. За „Берое“ 2011 това е втори трофей в последните два месеца. В края на август тимът спечели и силния турнир „Евима Къп“, който се проведе в Банско.

Другият тим от школата на старозагорци – „Берое“ 2009 завърши на пето място. Воденият от Венелин Сивриев състав записа две победи, две равенства и едно поражение в групата и след трето място в нея се изправи срещу „Фенербахче“ в спор за разпределение на 5-6-о място. В редовното време двубоят завърши без победител, а при изпълнението на дузпи тимът от Стара Загора се наложи с 4:2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ