Футболист на ЦСКА направи забележка на Сектор Б: Не обиждайте така играчите си!

7 Dni Sport13.10.2019
Левски-ЦСКА5 бодуров перейра

Бившият играч на ЦСКА Стивън Перейра, който си тръгна непосредствено преди началото на лятната подготовка на „армейците“, проговори за дните си в София.

Той допълнително нажежи обстановката у нас преди мача с Англия, след като заяви, че в България все още има расизъм – нещо, с което британците спекулират седмици наред преди двубоя в понеделник. Футболистът от Кабо Верде, който в момента играе за португалския втородивизионен Академико де Визеу, разкри и любопитни свои действия преди и след дербито с Левски.

„Както е известно, големите клубове в България често сменят треньорите си. След като не успяхме да спечелим един или два мача, треньорът беше заменен от някой си (б.р. – колегите от Холандия уточняват Люпко Петрович), който не ме хареса. Това се забеляза веднага от начина му на комуникация и разговорите. Ти нямаш абсолютно никакво влияние върху това, тъй като може да се раздаваш в тренировките, да се справяш добре, но треньорът просто не го вижда.

В началото ми беше сложно, но бързо се замислих и си казах, че просто трябва да чуя решението на треньора сега, отколкото да ми се дават празни надежди, че се справям добре и ще играя в остатъка от сезона. Знаех в каква ситуация съм попаднал и не се заблуждавах. Чувствах се на мястото си в България и нямах намерение да напускам, но тази ситуация промени нещата“, казва Перейра пред „Voetbalzone“.

„В България много малко хора говорят английски и все още има много расизъм. 2019 година е и се очаква вече да не е така, но за съжаление се случва във футбола. Със сигурност в България беше така, особено в големите дербита. Тогава чувате определени неща от трибуните, които ви обиждат. Не че ме засяга, но можеш да го чуеш и не е никак забавно.

Когато играхме в дербито срещу Левски срещу нас се чуваха скандирания. Като погледнех отбора на Левски, там също имаше по-тъмни играчи, така да се каже. Тогава си мислех „Какво е това?“. Повярвайте ми, играчите и на Левски страдат от това. Въпреки че не обиждат тях, те все пак са техни привърженици. Такива неща са странни, там е съвсем различен свят. Тези дербита са много важни. Ако загубите дербито, хората плачат по улиците“, продължава с разказа си за България играчът от Кабо Верде. На въпрос успяхте ли да си тръгнете от стадиона, когато загубихте дербито, защитникът отговаря така: „Успяхме да напуснем, но не беше толкова лесно, колкото при спечелен мач. В дните след това е по-добре да не излизаш от къщата си. Винаги си пазарувах достатъчно преди дерби, за да не ми се налага да напускам следващите два дни след мача“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ