Димитър Бербатов аплодира как Берое става четвърти в света

7 Dni Sport13.10.2019
бербатов

След 25 г. България отново завърши на 4-о място на световно първенство, а това се случи пред погледа на най-добрия ни футболист през ХХI век Димитър Бербатов. Момчетата на “Берое” от набор 2006 загубиха в Барселона с 0:1 от Франция мача за третото място в международна купа “Данон”.

Шампионатът има статут на детски мондиал, след като единствен има признанието на ФИФА за възраст до 12 г

Идеята за него стартира от българската “Данониада”, която започна през 1998 г., а 2 г. по-късно е първото издание на детското световно.

В Барселона се проведоха турнирите за набор 2006 и 2007.

В първия представящият страната ни “Берое”, воден от Боян Стоянов, копира подвига на Пеневата чета от мондиала в САЩ през 1994 г., като така записа най-силното представяне на България в международна купа “Данон” след две 10-и места. Интересното е, че на 1/4-финал те биха 2:1 Германия, както се случи и в Щатите преди 25 г.

За последния ден на турнирите в Барселона пристигна посланикът на “Данониада” Димитър Бербатов. На стадиона на “Еспаньол” той се срещна и говори с момчетата от “Берое” и тези от ЦСКА, които играха при набор 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ