Кешеру е голмайстор №6 в Европа, капитанът на Локо ПД и звездата на ЦСКА също топ-вкарвачи

7 Dni Sport10.10.2019
Септември Лудогорец (10) Кешерю

Таранът на Лудогорец Клаудиу Кешеру изживява втора футболна младост от началото на този сезон. 32-годишият ас вече има впечатляващите 13 гола от началото на сезона и е в Топ 6 по попадения на клубно ниво сред всички футболисти, играещи в Европа (б.а. – броим само първенствата, които са цикъл есен-пролет, защото така критерият е еднакъв). Попаденията на румънеца са разпределени по следния начин – 8 в efbet Лига (2 на Царско село, 2 на Берое, 1 на Черно море, 1 на Етър, 1 на Дунав, 1 на Левски), както и 5 в Европа -1 на ТНС, 1 на Марибор и 3 на ЦСКА Москва.

За момента номер 1 в Европа е норвежкото дете-чудо на РБ Залцбург Ерлинг Браут Халанд, който има умопомрачителните 18 гола във всички турнири, пише „Меридиан мач“. Веднага след него отново е играч от австрийската Бундеслига – израелецът Шон Вайсман от Волфсбергер. Въпросният футболист е реализирал 17 попадения. Пред Клаудиу Кешеру е и новото холандско чудо Дониел Мален. 20-годишният талант на ПСВ Айндховен блести с цели 16 попадения, а в момента с тарана на Лудогорец делят първото място при голмайсторите в Лига Европа с по 3 попадения.

В тази импровизирана класация запазено място има и Роберт Левандовски. Полякът е с 14 гола – 11 в Бундеслигата, както и 3 в Шампионската лига, а при разгрома над Тотнъм със 7:2 вкара само 2 пъти и остана в сянката на направилия мача на живота си Серж Гнабри, блеснал с 4 гола. Попадения колкото Левандовски има и колумбийският нападател на Глазгоу Рейнджърс Алфредо Морелос. Той е с едва 5 гола в шотландската Висша лига, но в Европа няма равен – 9 пъти е поразявал вратите на съперниците.

Голове колкото Кешеру – 13, имат още Андраж Шпорар (Слован Братислава), Камил Вилчек (Брьондби) и Жан Нсаме (Иънг Бойс).

В българското първенство има още двама играчи, освен Кешеру, които са достигнали двуцифрен брой попадения. Става дума за капитана на Локо (Пд) Димитър Илиев, който е вкарал 10 гола – 8 в efbet Лига и 2 в Лига Европа. Евандро от ЦСКА пък е със 7 попадения в efbet Лига, както и с 3 в Лига Европа.

Видно е, че двамата най-големи голови хищници през този век – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, бележат сериозен регрес. Мегазвездата на Барселона е със само един гол, което изглежда логично с оглед на честите му контузии този сезон. Португалецът е с 4 попадения – 3 в Серия А и 1 в Шампионската лига. Почти сме сигурни обаче, че в края на сезона дуото отново ще е вкарало общо около 50 гола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ