Хубчев едва ли е очаквал да чуе това на втория месец: Това преди теб не беше Левски!

7 Dni Sport02.10.2019
петър хубчев
ЦСКА - Левски, Петър Хубчев

Бившият треньор на Левски – Георги Василев, говори относно предстоящото голямо дерби между „сините“ и Лудогорец. Според него срещата е от сакрално значение за селекцията на Петър Хубчев. Ето какво каза той:

„Левски прагматично не допуска сериозни грешки в отбрана, а в предни позиции максимално се възползва от създадените положения – неслучайно вкарва по много. Точно това дава самочувствие на Левски“, каза още Гочето.

„Не бива обаче да забравяме кой е Лудогорец и какво може. На този отбор му предстои тежка седмица. В четвъртък гостува на Ференцварош и на този етап двубоят в Будапеща му е по-важен от всичко друго, защото е с предпоставки за излизане от групите на Лига Европа“.

„Срещата може да даде отражение на състоянието на част от играчите за неделя. Но в мач между първия и втория, който е директен сблъсък за върха, сметки не се правят и всеки излиза с най-доброто“, анализира разградчани специалистът.

„От друга страна – Левски с Хубчев направи много силен ход. Защото Левски преди Хубчев не беше Левски. Сега виждаме Левски – и като характер, и като дисциплина в играта. Неговият път е доста по-труден от този на Генчев, но той се справя успешно“.

„За някои може да е изненадващо, че сините са отборът с повече вкарани голове, а разградчани са с по-малко допуснати. Лудогорец има добри защитници, умее да държи топката. И най-важното – прави така, че съперниците му да се бранят. Почти никой у нас не излиза срещу него да се надиграва. Как трябва да действа тогава Левски? Просто да си играе своето. Това е, което му носи успех и Хубчев няма да изневери на стила си. Играта на „сините“ е балансирана, няма залитане нито в защита, нито в нападение. Напротив – сините действат със самочувствие“, заяви Гочето.

„Мачът в Разград е рубикон за Левски. Победа в неделя носи самочувствие, както и вяра. Такава, че стореното дотук е правилно и трябва да се продължи. Вижда се възходяща линия, постоянство, стабилност по състава. Няма вече лутане и сините смело могат да гледат напред“, завърши Георги Василев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ