Напук на Хубчев, Левски трябва да говори за титлата преди мача в Разград

7 Dni Sport24.09.2019
живко миланов, станислав иванов

На сините им остана един от така наречените рутинни мачове, преди да се явят на първия си есенен изпит в първенството. Всъщност в следващия кръг срещу Ботев Враца ще се сложи край на сесията за раздел „Задължителни 3 точки“. Последният случай бе Славия, който е от категорията традиционно трудни съперници. Именно на „Овча купел“ се видя израстването на тима на Петър Хубчев точно в тази светлина.

Впрочем за развитието на Левски се информирахме дни преди мача с белите. Съобщи ни го треньорът на Славия. Не, изобщо не се майтапим. Тези, които отдавна следят футбола в детайли, могат да си правят прочит на нещата на база от изреченото от Златомир Загорчич. Неговата призма има доста вярно и правилно пречупване. Чуйте какво говори Заги и се замислете. В навечерието на мача със сините той традиционно бе потърсен от журналистите, за да сподели очакванията си и да коментира съперника. Загорчич не пропуска да каже точно това, което мисли, без да се пази от последствията и без да пести никому нищо. Помним изяви на треньора на Славия след мачове със сините, и то при загуби на неговия тим. Един път Заги заяви, че

Левски е балон, който ще се спука

всеки момент, друг път окачестви играта на сините като кюскане на топката във въздуха и дори вкара лаф, че се е притеснил за прелитащите ниско над „Герена“ самолети. И двата пъти той бе прав. Скоро след това сините биваха разкрити, а треньорите им уволнени. Тук е мястото да отворим скоба с откровението му за ЦСКА-София на Ел Маестро. Заги каза, че „тия не играят нищо“, а скоро на това мнение бяха и шефовете на червените.

Сега за първи път треньорът на Славия преди мача похвали синия съперник. Думите му „Хубчев промени Левски“ вероятно на някого са прозвучали като част от тактиката на умрялата лисица. Но Заги от своя страна е наясно, че Хубчев е последният човек на света, който би се хванал на такава уловка, защото наставникът на сините сам за себе си отлично е наясно с възможностите на отбора си. Че думите на Загорчич са откровени, се видя още в първите минути на мача на „Овча купел“. Славия изглеждаше зле и, общо взето, не промени физиономията си до втория гол във вратата на Гошо Петков. За първи път от много години белите играха някакъв антифутбол, което е нетипично за треньора им, който обичайно разчита идеите на съперника и в течение на мача прави корекции. Сега Славия нямаше варианти да се противопостави. Мачът бе един от тези, при които се вижда кой ще е победителят, само не е ясно кога точно и как ще падне първият гол. Друг път Славия или опитваше висока преса в половината на Левски в няколко периода от мача, или се затваряше отначало и дебнеше за контри. Но винаги опитваше надиграване в някаква степен. В събота вечерта обаче нямаше нито едното от двете. Сякаш Загорчич още в 20-ата минута се предаде пред променения Левски. В състава на сините нямаше изненади, в постройката също. Играта бе на типичен немски отбор – без красоти и импровизации, бавно и методично овладяване на средата на терена и постепенно увеличаване на оборотите,

докато съперникът не бъде задушен

И както обича да казва треньорът на сините, не е важно кой ще вкара, защото в случая централният нападател не се разписа. Но Левски трябва да работи не само в посока удари от средно и далечно разстояние с автори Тиам и Райнов. Двойката вътрешни полузащитници трябва да излизат и на стрелкови позиции в наказателното поле, особено в случаи срещу пo-прибран съперник, какъвто бе онзи ден Славия. За десет кръга от началото на първенството нито един от двамата не е вкарал. Райнов за 30 мача за сините още не се е разписал, а Тиам от 53 мача има само три попадения – доста ниска резултатност за полузащитници на водещ отбор.

И така пред сините, без да подценяваме Ботев Враца, е Разград. Около гостуването на Левски на Лудогорец ще се създаде психоза, това е неминуемо. На пистата на „Овча купел“ Петър Хубчев сподели, че неговият тим не е готов за първото място, което си е самата истина, но пък, от друга страна, с наближаване мача в Разград говореното трябва да бъде в посока, че сега е моментът сините да заявят сериозна кандидатура за шампионска титла. То е ясно, че Левски е далеч от истината, но така е в последните десетина години, ние тази песен я знаем. Въпросът сега е, че Хубчев, който промени Левски, трябва да натисне малко и на психологическия фронт, където също е важно да бъдат печелени битки. Защото тази със Славия бе спечелена преди началния съдийски сигнал.

ТЕМА СПОРТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ