Левски посреща днес от 20:15 часа неудобния Черно море. „Сините“ ще бъдат само на точка от водача в класирането Лудогорец, ако успеят да победят. Варненци са в лоша серия – 6 мача без успех.

Милан Миятович отново ще бъде предпочетен пред Ники Михайлов под рамката на вратата. Холмар Ейолфсон се възстанови от тежката си контузия, но не е ясно дали може да започне двубоя от първата минута. При отсъствието на исландеца централната двойка в защита ще бъде Нуно Рейш и Янис Каргас. По фланговете Живко Миланов и Иван Горанов нямат конкуренция.

Хали Тиам и Мартин Райнов ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях ще играе Франко Мазурек. Филипе Нашименто е с контузия и няма да вземе участие в срещата. Младежкият национал Станислав Иванов и Паулиньо ще атакуват по крилата, а в центъра на атаката не е изключено да видим Дени Алар заради дългите пътувания, които имаше Найджъл Робърта, който беше с националния отбор на Кюрасао.

Илиан Илиев ще може да използва Родриго Енрике, но Исмаил Иса все още лекува контузия. Очаква се титуляр да е синът на наставника Илиан Илиев-младши, който в предишния кръг вкара гол срещу Дунав. По двата фланга ще действат Мартин Минчев и Аристоте Н“Донгала, а Патрик Андраде и Васил Панайотов ще си партнират в средата на терена.

В треньорската си кариера Петър Хубчев и Илиан Илиев са се изправяли пет пъти един срещу друг. Бившият национален селекционер няма нито една победа над Илиев.