Уникално зрелище! Левски – Локо Пд 1:0, върхът в групата посиня

15

Левски победи Локомотив (Пловдив) в мач от седмия кръг с 1:0 и оглави Първа лига с 16 точки.

Единственото попадение вкара Найджъл Робърта през втората част, а „сините“ трябва да съжаляват, че не победиха с много по-убедителен резултат, след като на два пъти уцелиха гредите. Още 4 чисти положения пък извади националът Мартин Луков.

Двата състава изиграха страхотен мач за нивото на групата ни, с много тичане и борба, като Левски бе доста по-класния състав. Неслучайно на няколко пъти целия стадион ставаше на крака, за да подкрепи победителите.

„Сините“ имаха лек превес през първата част, но не успяха да стигнат до попадение. В 21-ата минута Живко Миланов шутира от фаул, топката рикошира в стената и мина над вратата. След центрирането от корнера Каркас стреля опасно с глава, но Ожболт изби преди Паулиньо да засече топката. Гостите нямаха сериозни възможности за гол, а в последните секунди преди почивката аржентинецът Мазурек стреля от над 20 метра, но Луков плонжира и изби топката. Последва центриране на Станислав Иванов и Езе изби с глава нагоре, след което Луков не хвана топката и тя се отби в горната греда, а Малембана изби.

През второто полувреме в 50-ата минута Горанов проби и шутира, но Луков боксира, а атаката за Левски продължи. Паулиньо финтира Илиев и центрира остро пред вратата на „черно-белите“, където Езе изпревари Робърта и при опита да избие прати топката в дясната греда на своя вратар.

Мазурек беше спрян заради съмнителна засада, а в 55-ата минута Луков спаси нов удар на Паулиньо. Четири минути след това нападателят Робърта получи топката след центриране на Миланов и с диагонален удар вкара за 1:0. Това бе трето попадение за 21-годишния футболист в първенството.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ