Футболист на Локо Пд призна пред „Дойче Веле“: Тук ще израстна и ще се върна в Германия

7 Dni Sport15.08.2019
давид малембана

Дойче Веле публикува интересен материал за национала на Мозамбик Давид Малембана, който от този сезон е футболист на Локомотив Пловдив.

Давид Малембана е футболист роден в Германия с родители от Мозамбик. През юли той сключи 3-годишен договор с българския Локомотив (Пловдив), който играе в квалификациите за Лига Европа.

 

СЛЕДЕТЕ ВСИЧКО ЗА ЛОКО В НАЙ-НОВИЯ ПЛОВДИВСКИ СПОРТЕН САЙТ – ТУК

 

23-годишният централен защитник е роден във Фрейтал. Той е син на мозамбиканци. Преди година родителите му се завърнаха в родината си и живеят в Катембе, което е предградие на столицата Мапуто.

Давид е национал на Мозамбик. Той започна кариерата си, тренирайки за юношите на дублирашия отбор на Динамо (Дрезден). Играл е за Госларер СК 08 в четвъртото ниво на германския футбол в сезон 2015-2016.. В следващите три години той се състезава за Берлинер ФК динамо, преди да се трансферира в бългрската лига.

Снимка 433675

Ето какво сподели Малембана в интервю за Дойче Веле Африка:

„Ние играем утре, четвъртък, 15 август във Франция в среща реванш от третия квалификационен кръг за Лига Европа срещу Расинг Страсбург. Загубихме първия мач с 0:1, но аз мисля, че ако се концентрираме ние може да изравни общия резултат и след дузпи да се класираме за следващия кръг“.

Малембана е започнал да играе футбол като запалянко, но вече е професионалист. Затова мозамбиканският национал иска да продължи напред.

„Аз се надявам да израстна още тука в България. И да покажа таланта си и на други европейски отбори. Да покажа, че мога да играя на най-високо ниво в най-оспорваните лиги.  И се надявам да играя отново в Германия в някой от най-добрите отбори“, сподели Малембана.

Давид има вече две повиквателни за националния отбор на своята родина за квалификациите на КАН 2019, но още не е играл официален мача.

„Моята мечта е да играя за „мамбите“ (прякорът име на националния отбор на Мозамбик). Вече е време това да стане“, допълни Малембана.

Снимка 432316

Треньорът му в Динамо не го пусна, когато бяха получени повиквателните:

„Не приех на сериозно поканите. Това беше и мнението на треньора ми. Сега смених отоборите и се надявам, че това е най-добрата възможност да играя за националния отбор“.

Според Малембана Мозамбик има много талантливи играчи и те могат да се изявяват на най-високо ниво.

Снимка 427195


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ