Ботев (Пловдив) скача за първа победа в новия шампионат

арда-ботев108

Днес в 18:45 часа Ботев (Пловдив) приема Дунав (Русе) в двубой от 2-ия кръг на шампионата. “Канарчетата” са решени да запишат първата си победа за сезона, след като в първия кръг врътнаха реми в Кърджали срещу Арда (0:0). Дунав обаче също не започна сезона добре и падна с 1:4 от Левски у дома, така че и “Драконите” ще искат бързо да се съвземат от това поражение и ще пробват да вземат нещо от гостуването си в Коматево.

На пръв поглед Ботев изглежда като фаворит в този двубой и в Пловдив се гласят за лесна победа. Истината обаче е, че Дунав е един доста неудобен противник за “Канарчетата”. Статистиката между двата тима в елита е доста изравнена – 22 победи за Ботев, 16 равенства и 17 успеха за русенци. Друг любопитен факт е, че “Драконите” нямат загуба в последните си пет гостувания. Ботев пък е на обратния полюс, като загуби 4 от последните си 5 домакинства в Коматево в края на миналия сезон.

Друг притеснителен факт за домакините е, че последният гол, отбелязан от играч в жълто-черно падна чак на 4 май. Тогава Тодор Неделев вкара във вратата на Левски при загубата с 1:3 у дома. През миналия сезон обаче пловдивчани спечелиха домакинството си срещу Дунав с 4:1, а в Русе срещата завърши 1:1.

Треньорът на Ботев Желко Петрович има доста проблеми с контузени преди днешната среща. В лазарета на пловдивчани са Зехиров, Перейра, Тонев, Василев и Данчев. Очаква се сръбският наставник да пусне на терена Аргилашки под рамката и Клустер, Димитров, Пиргов и Кардосо в защита. Ван Арнем и Терзиев ще са двамата опорни халфове, а Неделев и Вутов ще действат по крилата. Атаката ще води Тайлон, а зад гърба му ще е Балтанов.

В Дунав едиствено Щерев ще пропусне днешния мач заради травма. Треньорът Людмил Киров вероятно ще избере да заложи на Макенджиев на вратата, а триото в защита ще е съставено от Ковачев, Мунин и Динков. Инкоом и Исаевски ще бъдат халф-бековете, а триото в средата ще е изградено от Аясс, Димов и Селеменев. В атака пък ще се разчита на Христов и Ахмедов.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Аргилашки, Клустер, Димитров, Пиргов, Кардосо, Ван Арнем, Терзиев, Балтанов, Неделев, Вутов, Тайлон

ДУНАВ: Макенджиев, Мунин, Ковачев, Динков, Инкоом, Исаевски, Димов, Аясс, Селеменев, Христов, Ахмедов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ