Септември и Арда влизат в люта битка на „Лаута“! Залогът е място в Първа лига

Арда - Царско село (7)

Днес ще се изиграе предпоследният за сезона мач в професионалния футбол по българските терени. Отборите на Септември (София) и Арда (Кърджали) излизат един срещу друг в решителен бараж за място в Първа лига. Столичани стигнаха дотук, след като отстъпиха драматично на Дунав, а Арда финишира на трето място във втория ешелон.

Двубоят в пловдивския парк “Лаута” е напълно непредвидим. Арда разполага с по-опитни футболисти и вече доказа треньор в лицето на Стамен Белчев, докато Септември разчита предимно на млади играчи, водени от ветерана Борис Галчев.

Тимът от Кърджали никога не е бил част от елита. Евентуален успех днес ще има историческа стойност. Очаква се над 2000 фенове да подкрепят Арда от трибуните в преследване на промоцията.

Белчев няма проблеми с контузени и наказани. Той ще заложи на вратата на Иван Караджов, а атаката ще води Венцислав Христов. Иван Коконов и Веселин Марчев също ще са заплаха за защитата на Септември.

Символичните домакини ще са без Александър Башлиев, Стилиян Николов и Преслав Йорданов, които лекуват травми. Кристофър Мандиангу е основният коз на Септември, а по крилата ще му помагат Иван Тилев и Здравко Димитров. Галчев и Асен Чандъров пък ще действат в средата на терена.

Мачът е от 18:30 часа и ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

Вероятни състави:

СЕПТЕМВРИ: Я. Георгиев; Г. Стоичков, Бенга, А. Дюлгеров, Глишич; Тилев, Галчев, Чандъров, З. Димитров; Мандиангу

АРДА: Караджов; Лозев, Сандев, Крумов, Кръстев; И. Найденов, Бенгюзов; Марчев, Коконов, Законов; В. Христов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ