Защитата на ЦСКА влезе в историята с мача срещу Берое

берое-цска

ЦСКА пречупи Берое в Стара Загора с 1:0 със защитно каре за историята. Средната възраст на бранителите в състава, които играха от първата до последната минута, бе едва 21 години. В единайсеторката попаднаха десният бек Иван Турицов (19 г.), централните защитници Божидар Чорбаджийски (23 г.) и Валентин Антов (18 г.) и левият бек Нуно Томаш (23 г.). общата възраст на четиримата е едва 83 г. Още по-впечатляващо е, че в този състав “червените” опазиха мрежата си “суха” и не допуснаха почти никакви опасности пред своята врата. Берое отправи 20 удара, но почти всички от тях бяха извън наказателното поле.

Турицов затвърди стабилните си изяви през цялата пролет. Той е едно от откритията на сезона. Антов също беше на ниво, а Чорбаджийски и Томаш, макар да имаха леки колебания на моменти, не допуснаха груби грешки. Така ЦСКА постигна важен успех и остава с реални шаносве за спечелване на титлата.

Очаква се ЦСКА да излезе с доста млада защита и в дербито срещу Левски. Вероятно Жеферсон (25 г.) ще се завърне отляво на отбраната, а при това положение за партньор на Чорбаджийски в средата ще се избира между Антов и Томаш, като португалецът е с по-големи шансове заради по-сериозния си опит.

Капитанът Николай Бодуров отново отпада от сметките на 90%, тъй като две седмици не е тренирал. Той има проблеми с гърба, които не му позволяват да стартира пълноценни занимания. Съществува минимален шанс той да играе на инжекции, но едва ли треньорският щаб ще рискува здравето му. Има вероятност капитанът да бъде включен в групата само за морална подкрепа.

“Тема спорт”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ