Надлъгването между Септември и Локо (Пловдив) започва от днес

Септември Локомотив Пловдив (24)

Отборите на Септември (София) и Локомотив (Пловдив) днес ще се изправят един срещу друг в сблъсък от 3-ия кръг на плейофа за оставане в Първа професионална лига в група „Б“. Това ще бъде първият от четирите мача между тези два отбора, които ще имат още три сблъсъка помежду си за по-малко от месец. Освен още един двубой за първенството, те ще се изиграят и две срещи от 1/2-финала за Купата на България. Затова можем да очакваме и голямо надлъгване.

Септември и Локо вече изиграха два мача през редовния сезон. Интересното е, че и в двата случая победата отиде при гостите. Първо „Смърфовете“ си тръгнаха с трите точки след успех с 3:1 на „Васил Левски“ през есента, а след това в мача на „Лаута“ столичани се наложиха с 2:0.

Общата статистика също е доста изравнена. Всеки от двата тима има по 3 успеха на сметката си, а 2 срещи са завършили наравно. Единствено головата разлика дава леко предимство на софиянци, които водят с 9:8 гола.

В Септември отново не могат да разчитат на контузените Преслав Йорданов и Александър Башлиев. Наказан за тази среща пък е Иван Стоянов. Треньорът Христо Арангелов се очаква да заложи на Георгиев под рамката и пред него карето Стоичков, Дюлгеров, Николов и Глишич. Алвеш и Чандъров ще са опорни полузащитници, а Галчев ще бъде плеймейкър. Сахипи и Димитров ще оперират по крилата, а в атака ще действа Мандианго.

В Локо също пристигат без някои важни играчи. Вратарят Мартин Луков е в лазарета, а Парвизджон Умарбаев е наказан. Така Бруно Акрапович се очаква да излезе с Пиргов на вратата, а в защита ще действат Петкович, Масоеро, Георгиев и Томашевич. Ангелов и Банович ще са двамата опорни халфове, а Карагерен и Марич ще започнат на крилата. Посинкович ще бъде изнесен в предни позиции, а зад гърба му ще го подкрепя Илиев.

Вероятни състави:

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоичков, Дюлгеров, Николов, Глишич, Чандъров, Алвеш, Галчев, Димитров, Сахипи, Мандианго

ЛОКО: Пиргов, Петкович, Масоеро, Георгиев, Томашевич, Ангелов, Банович, Карагерен, Илиев, Марич, Посинкович

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ