Дунав ще пробва да спъне Славия по пътя към първото място в група Б

Славия Дунав Русе (21)

Отборите на на Славия и Дунав (Русе) откриват 3-ия кръг в плейофа за оставане в Първа професионална лига. Двата тима се изправят един срещу друг в „Овча купел“ в сблъсък от група „Б“ на долната осмица. Домакините се борят за първото място в групата и поради тази причина се нуждаят от трите точки днес. Русенци пък на практика нямат шанс да се доберат до едно от първите две места, но пък се борят със Септември за третото място, което евентуално ще им осигури по-лесен съперник в битката за оставане.

Тази група се очертава доста оспорвана до момента. В първите два кръга от плейофа се получиха само равенства. Така ще бъде любопитно дали днес тази тенденция ще бъде променена и ще видим първи успех за някой от двата тима.

Славия и Дунав вече играха два пъти в редовния сезон. През есента „белите“ спечелиха у дома с 2:0, докато в ответния мач в Русе срещата приключи 1:1. Общата статистика също е на страната на софиянци. В досегашните 48 мача на най-високо ниво Славия има 20 победи и 12 загуби срещу Дунав, а 18 срещи са завършили наравно.

Домакините продължават да имат доста кадрови проблеми. Извън сметките на Златомир Загорчич остават Антонис Стергиакис, Душан Лалатович, Милен Гамаков и Илиян Мицански. Очаква се стартовата единайсеторка днес да е съставена от Георгиев на вратата и Марем, Станисавлевич, Муньос и Велковски в защита. Карабельов и Шоколаров ще действат в средата на терена, а Тасевски ще изпълнява ролята на плеймейкър. Кирилов и Ашковски ще действат на крилата, а на върха на атаката ще започне Чунчуков.

В Дунав единствено наказаният Христо Попадийн няма да играе днес. „Драконите“ най-вероятно ще заложат на Макенджиев на вратата и Патев, Мартин Ковачев и Исаевски в отбрана. Инкоом и Васев ще действат на крилата като халф-бекове. Станоев и Димов ще бъдат в средата на терена, а атакуващи полузащитници ще са Светослав Ковачев и Фърчулеску. Атаката пък ще води Иса.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Георгиев, Марем, Станисавлевич, Муньос, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Тасевски, Ашковски, Кирилов, Чунчуков

ДУНАВ: Макенджиев, Патев, М. Ковачев, Исаевски, Инкоом, Димов, Станоев, Васев, С. Ковачев, Фърчулеску, Иса

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ