Левски го направи! Сините най-накрая превзеха „Тича“, Костов отново герой

левски-черно море

Левски най-накрая успя да победи Черно море през този сезон. „Сините“ надвиха чак от четвъртия опит тима на Илиан Илиев и се доближиха само на три точки от втория ЦСКА и на шест от шампиона Лудогорец. 26-кратните шампиони на България спечелиха гостуването си на „Тича“ с 1:0, а в герой за пореден път през този сезон се превърна Станислав Костов. Голмайсторът на първенството отбеляза красиво попадение в 16-ата минута, което се оказа достатъчно за трите точки. Последните десет минути отборът на Георги Дерменджиев игра с човек по-малко, тъй като Луи Нганиони беше правилно изгонен в 82-ата минута.

Двубоят започна по-добре за домакините, които имаха предимство през първите 10 минути, но без да стигнат до голови положения пред вратата на столичани. При първата си добра атака гостите поведоха. Голмайсторът Станислав Костов получи топката извън наказателното поле, финтира Енчев, след което проби отляво и с хубав удар в близкия ъгъл не остави шансове на Дюлгеров. Нападателят отпразнува своето 20-то попадение за сезона пред около 2000 фенове на столичани.

В 30-ата минута вратарят на „моряците“ Дюлгеров нокаутира Унтонджи при центриране от фаул. Младежкият национал се размина с топката и удари бранителя, който имаше нужда от лекарска намеса, но след три минути се върна в игра. Иван Горанов стреля далеч от пряк свободен удар, докато Михайлов изби остро центриране на Минчев, който беше най-активен за домакините.
Тиам рискуваше да бъде изгонен в 41-ата минута, когато влезе много остро в краката на Панайотов, но получи само жълт картон.

Второто полувреме отново беше свързано с много борба между двата тима, като „зелените“ се опитваха да задържат топката, а „сините“ да разчитат на контраатака. Хубавият футбол и головите положения липсваха в двубоя. Илиев пусна Аристот Ндонгала, докато Горанов не успя да завърши бърза атака на гостите. Радослав Василев също влезе, за да засили атаката на Черно море. „Сините“ обаче се отбраняваха с доста играчи и не оставяха свободни пространства. Михайлов даде сигурност на малкото центрирания, а Нганиони си изпроси глупав жълт картон в 70-ата минута, след като разкара топката след съдийски сигнал.

Костов пропусна най-добрата възможност през втората част, когато не успя да спре топката след центриране на Миланов в 74-ата минута. Малко след това нападателят потърси дузпа, а при падането удари своето дясно коляно, което го мъчи от две седмици. Именно поради това беше и заменен от Дерменджиев.

Нганиони направи груб фаул в 82-ата минута и остави Левски с десет човека. В последните минути гостите накъсаха играта със смени и бавене на играта, което не позволи на варненци да стигнат до вратата на Михайлов.

Антони Белмонт, Сержиу Буш и Илия Юруков влязоха на терена и помогнаха на Левски да запише 18-та победа през този сезон в шампионата. Успехът беше общо 70-и за „сините“ срещу „моряците“ от 118 мача в елита на България, като 24 от тях са постигнати във Варна. Там домакините останаха с 15 победи от 59 мача.

Тимът на Илиан Илиев има две поредни гостувания на Ботев (Пловдив) и Берое, след което приема Лудогорец и ЦСКА-София.

„Сините“ излизат срещу шампионите другата неделя, но с подобна игра отоно ще имат сериозни проблеми срещу „орлите“.

СНИМКА: БУЛФОТО

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ