Локо (Пловдив) и Славия влизат в битка за първото място в група „Б“

Витоша Бистрица Локомотив Пловдив 17

Днес в 20:00 часа Локомотив (Пловдив) приема Славия в ключов сблъсък в група „Б“ от втората осмица в Първа професионална лига. Само две точки разделят двата тима в класирането, като предимството е на страната на „Смърфовете“. Именно тези отбори ще определят победителя в групата и затова днешната среща е от толкова голямо значение.

В редовния сезон Локо и Славия направиха два доста интересни мача. Това важи с особена степен за срещата в София, която бе спечелена с 4:2 от „Железничарите“. В ответния мач под тепетата пък нямаше победител и той приключи при резултат 1:1.

Преди днешния двубой домакините се намират в добра серия от 4 поредни срещи без загуба. Все пак в отбора остана леко разочарование от първия плейофен мач срещу Дунав на „Лаута“, който завърши 1:1.

В същото време Славия не успя да спечели последните си два двубоя в първенството, записвайки загуба и равенство. Възпитаниците на Златомир Загорчич ще опитат да се върнат на победния път днес.

Пловдивчани не могат да разчитат в днешния двубой на контузените Аралица, Езе и Луков. Затова треньорът Бруно Акрапович ще заложи на Пиргов под рамката и Везалов, Георгиев и Петрович в защита.Цветанов и Буна ще бъдат халф-бекове, а в средата на терена ще действат Банович, Бахтич и Ангелов. В атака пък ще започне дуото Илиев и Ожболт.

В Славия също имат своите проблеми, като в лазарета са Стергиакис, Мицански, Гамаков и Лалатович. Шоколаров пък е наказан. Добрата новина е, че Тасевски вече тренира и попадна в групата, макар да се очаква да остане на пейката.

Златомир Загорчич вероятно ще пусне на терена Георгиев на вратата и пред него Петров, Марем, Муньос и Велковски. Узунов и Карабельов ще са опорните полузащитници, а Ашковски и Кирилов ще действат на крилата. Чунчуков ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Йомов.

Вероятни състави:

ЛОКО: Пиргов, Петрович, Георгиев, Везалов, Бахтич, Банович, Ангелов, Цветанов, Буна, Илиев, Ожболт

СЛАВИЯ: Георгиев, Петров, Марем, Муньос, Велковски, Узунов, Карабельов, Ашковски, Йомов, Кирилов, Чунчуков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ