Етър скача за нова победа над Ботев (Враца)! Болярите излизат без петима титуляри

Славия Етър 15

Отборите на Етър и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг на стадион „Ивайло“ днес в сблъсък от втория кръг на плейофа за оставане в елита в група „А“ от Втората осмица. Домакините очакват нов лесен успех в този мач, тъй като врачани играят изключително трудно във Велико Търново. Статистиката показва, че Ботев няма нито една победа в досегашните си 18 гостувания на „виолетовите“, като е допуснал 11 поражения и е отбелязал едва 8 гола.

Всъщност обаче срещата не е от голяма значение за домакините. Те вече са сигурни за оставането си в елита и до голяма степен са си гарантирали и първото място в група „А“, тъй като водят с 9 точки на днешния си съперник.

Ботев също ще играе по-скоро само за престиж. Врачани водят с 9 точки пред третия Витоша (Бистрица) и едва ли ще изпуснат второто място в оставащите мачове до края, макар на теория това да е възможно да се случи.

Търновци имат доста кадрови проблеми за този мач. Контузени са Младенов, Манев и Почански, а наказани са Иван Стоянов и Крум Стоянов. Красимир Балъков вероятно ще пусне на терена Иванов на вратата и Георгиев, Гълъбов, Василев и Илиев в отбрана. Сърмов ще е дефанзивен халф, а Руменов и Колев ще действат в средата на терена. Батрович и Ангелов ще започнат на двете крила, а в атака ще действа Петков.

Ботев пък идва с почти оптимален състав. Единственият отсъстващ ще бъде наказания Мечев. Сашо Ангелов вероятно ще заложи на Костов под рамката и карето Васев, Миланов, Кавдански и Керчев в защита. Вълчев и Михайлов ще бъдат в средата на терена, а Генов и Атанасов ще оперират по крилата. Стоев ще е в ролята на плеймейкър, а голове ще се чакат от Домовчийски.

Вероятни състави:

ЕТЪР: Иванов, Георгиев, Гълъбов, Василев, Илиев, Сърмов, Руменов, Колев, Батрович, Ангелов, Петков

БОТЕВ: Костов, Васев, Миланов, Кавдански, Керчев, Вълков, Михайлов, Генов, Стоев, Атанасов, Домовчийски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ