Левски с важен ход, с който ще обира най-добрите таланти от цяла България

Павел Колев, Георги Дерменджиев

Ръководството на Левски задейства нова стратегия за развитието си. Тя е продължение на плана за налагане на млади играчи и наличие на мнозинство от българи в състава. За целта „сините“ са намерили начин как да обират каймака на талантите в родината ни.

В Левски са взели решение да подпомагат малките школи в България, което се намират в областните градове. От „Георги Аспарухов“ планират да заработят с множество академии у нас, които не са свързани с клубовете, а са частни. Въпросните школи ще получат от „сините“ подпомагане, което се изразява в екипировка, топки, техника, а понякога и финансови средства. Срещу това Левски ще получава правото на първи избор и ще бъде с предимство при желание да привлече някой от талантите на въпросната академия. Когато футболист от дадената школа покаже качества и „сините“ скаути видят в него голям потенциал, той ще може безпроблемно да акостира на „Герена“ дори към него да има интерес и от останалите водещи клубове.

От Левски вече са провели разговори с редица футболни школи у нас и повечето са приели присърце да влязат в договорни отношения със столичани.

Стратегията на Левски не е нещо невиждано досега. Редица големи клубове в развитите европейски държави действат по този начин. Грандове като Реал (Мадрид), Барселона, Манчестър Юнайтед и други имат отношения не само с школи в страната си, но и в цял свят.

Междувременно стана ясно, че старши треньорът Георги Дерменджиев ще даде пресконференция преди мача срещу Ботев (Пловдив). Той ще говори пред медиите в петък от 15:30 часа в залата на ДЮШ на „Герена“. В 17 часа Левски ще започне тренировка, като първите 15 минути от заниманието ще бъдат открити.

„Блиц“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ