Дерменджиев с пълна дисекция на Левски: За скандалите с Живко и Рейш, Унтонджи, Еркебулан, втория отбор и триото с изтичащи договори

Георги Дерменджиев

Наставникът на Левски Георги Дермеджиев говори пред медиите преди гостуването на Верея в последен мач от редовния сезон. Срещата е в събота на „Трейс Арена“ в Стара Загора.

„Валери Божинов е на път да се оправи. Трябва му още много малко време. Може да попадне в плановете ми за мача с Верея“, започна Дерменджиев и коментира привличането на Седрик Унтонджи.

„Принципно имах възможността макар и на видео да го гледам. Мисля, че има данни да играе в Левски. Физически е готов, тестван е, но е нужна, макар и кратка, адаптация. С новото ръководството имаме постоянни разговори. Има политика, която ние ще спазваме. Ако има нови играчи ще се постараем да са във време, ако има изходящи трансфери пак ще се постараем да са във време. Много пъти го казвам вече. Клубът има точна и ясна политика. Казано е и от шефовете – има оздравяване, има бюджет, с който да се съобразим и да направим отбора конкурентоспособен“, сподели треньорът и погледна към предстоящия мач с Верея.

„Всички мачове са непредсказуеми. Имаме план как да играем срещу по-затворени тимове. Но и самият тим на Верея е непредсказуем. Ние сме готови за този мач. Най-вероятно ще има промени. Има готов човек, който да замести Тиам. Еркебулан ще бъде в групата. Мачът ще покаже готов ли е за дебют“, сподели още треньорът и коментира загубата от Лудогорец, както и поведението на двама от играчите си. Нуно Рейш изрита ъгловото флагче при смяната си с Живко Миланов, а вторият нападна остро съотборниците си след поражението от разградчани.

„Много коментираме мача с Лудогорец знам защо е така. Очакванията бяха големи, но има реалности казах и преди. Анализът бе задълбочен, искам отборът да се подобрява дори с пораженията. Такава загуба трябва да ни подобри, това казах и на играчите. Не мисля, че разликата между нас и Лудогорец е толкова голяма. Но има разлика, Мисля, че се получи един момент, в който играчите прекалено много искаха да бият за да скъсят дистанцията. Не стана. Те не показаха максимума си заради психологическия натиск, който имаше върху тях. Така се разви мачът, че бе в наш ущърб. Това бреме, казах, че тежи отговорността на играчите. Това е наслоено с времето. Те загубиха 3 финала за купа, класирания, текучесто на играчи, сега се създава обстановка на малко по-голяма стабилност и вече отговорността им тежи, Но мисля че с времето трябва да свикнат и това не е може да бъде оправдание нито към тях, нито към отбора.

Пред всички говорихме с Нуно Рейш. Ако беше за смяната, ще му отиде и заплата, и всичко. Той самият каза, че е реагирал така, защото е играл слабо. С Живко също говорих за неговите изказвания. Не може така да се изказва един играч. Няма как един играч да иска да изглежда така добре в нечии очи. Ние искаме да изградим отбор с време. Колко време ще ми дадат, това е различно. Но аз с тях говоря като равен с равен и искам те да имат конкретно поведение за изграждането на клуба. Отборът трябва да с стикова. Те трябва да мислят само за играта, защото всичко е спокойно. Не след един мач да си излезем и да си говорим, а на другия мач да сме на другия полюс. Поемам целия ангажимент върху себе си. Знам защо говорим толкова за този мач. Има реалности обаче, с които трябва да се съобразим“, каза Дерменджиев, който сподели още, че има много фактори, от които зависи дали Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович ще останат в отбора. За финал той изрази мнение, че Левски има нужда от втори отбор, в който да се обиграват юношите на клуба и вече са направени първи стъпки към създаването на такъв тим.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ