Славия и Септември излизат в свирепа битка за чест и още нещо

Славия Черно море 12 радост

Столичното дерби между Септември и Славия ще открие неделната програма от 25-ия кръг в Първа професионална лига. Двата тима излизат един срещу друг от 12:30 часа на националния стадион, а “белите” ще се опитат да се върнат към победите, след като в предишния кръг претърпяха тежка загуба с 0:3 от Левски. Септември е близо до дъното на класирането и има нужда от точки. Освен това, тимът на Христо Арангелов ще търси реванш за поражението с 1:3 през есента.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич има доста кадрови проблеми. Наказани са защитниците Тайнур Марем и Александър Станисавлевич. По-лошата новина е, че Милен Гамаков е получил контузия на една от последните тренировки и също ще пропусне днешния двубой. Единственият здрав централен защитник е новото попълнение Давид Муньос, който ще си партнира с Преслав Петров. В групата се завръща Георги Йомов, но той ще остане на пейката. Цветелин Чунчуков ще води атаката, а зад него ще действат Радослав Кирилов, Стефан Ашковски и Дарко Тасевски.

Септември ще стартира в предни позиции с Кристофът Мандиану, а през второто полувреме вероятно ще се появи и Илия Димитров, който дебютира за новия си тим с гол във вратата на ЦСКА при поражението с 1:5. Борис Галчев не пожела да играе срещу “червените”, но днес ще е на разположение на Христо Арангелов.

Вероятни състави:

СЕПТЕМВРИ: Галев; Башлиев, С. Николов, Глишич; Галчев; Тилев, Г. Стоичков, Чандъров, З. Димитров; Мандиангу

СЛАВИЯ: Стергиакис; Онуоха, П. Петров, Муньос, Велковски; Шоколаров, Карабельов; Ашковски, Тасевски, Р. Кирилов; Чунчуков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ