Голяма вечер за Благой Иванов! Багата спечели първия си бой в UFC

благой иванов багата

Единственият български представител в най-голямата ММА промоция в света Благой Иванов – Багата спечели първата си битка в UFC на галавечерта FIght Night 146 в Уичита, Канзах. И тримата съдии присъдиха успеха с 29-28 (2-1 рунда) за сънародника ни срещу коравия ветеран Бен Ротуел, който се завърна в октагона след 1064 дни пауза.

Багата пласира повече удари от противника си и бе по-активен с водещия си десен прав, като това бе достатъчно за победата му в оспорвания и вълнуващ сблъсък.

„Невероятен двубой, Ротуел е истински воин, аз съм много развълнуван в момента. Искам да благодаря на екипа и на семейството ми, тази победа е за родината ми България! Отправих повече удари и мисля, че направих достатъчно за победата“, каза Багата с треперещ от вълнение глас веднага след решението.

Благой ще се изкачи в ранглистата на тежка категория, където заемаше 15-а позиция преди тазвечершната битка. Ротуел се бе бил за последно на 4 октомври 2016-а, като преди дългата си пауза в кариерата бе записал престижни успехи над Алистър Овърийм, Мат Митриоун и Джош Барнет.

Иванов е и световен шампион по бойно самбо от 2008 година, като по пътя към триумфа надделя над легендарния Фьодор Емеляненко.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ