Ботев ще спира пропадането си срещу Верея! Врачани се канят да напълнят мрежата на последния в класирането

Левски Ботев Враца 24

Отборите на Ботев (Враца) и Верея дават началото на 25-ия кръг в първа професионална лига с мача помежду си днес. Двата тима ще излязат един срещу друг на стадион “Христо Ботев” в 17:30 часа. Домакините се надяват да спрат негативната си серия от три поредни загуби. Това е повече от добра възможност да запишат убедителен успех на сметката си срещу аутсайдера в първенството и трябва да се възползват от нея.

Верея също е в серия от три поредни поражения. Всъщност играчите на Олександър Севидов нямат победа вече 36 поредни мача в елита. И това не е всичко. Това е отборът с най-слабото нападение и най-слабата защита в шампионата – 9 вкарани и 53 допуснати гола. Старозагорският тим със страшна сила се е запътил към изпадане във Втора лига и само някакво чудо може да го спаси.

Домакините нямат абсолютно никакви кадрови проблеми и ще могат да разчитат на всичко най-добро, с което разполагат. На вратата се очаква да стартира Костов, а пред него в защита ще действат Васев, Миланов, Кавдански и Керчев. Апостолов ще е в ролята на опорен халф, в средата играта ще движат Генов и Мечев. Огнянов и Атанасов ще оперират по крилата, а атаката ще води Домовчийски, който ще запише своя мач номер 200 в елита.

Верея пък не може да разчита на контузения Маламов и наказания Иво Иванов. Гостите се очаква да противопоставят Ганев под рамката, а в защита ще играят Мачадзе, Рубин, Дмитрий Иванов и Курупис. Новото попълнение Аурелиан Лола с очаква да дебютира в средата на терена заедно с Ковальов и Нтойа. В атака пък ще започне триото Василиевич, Станчев и Гвазава.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Костов, Васев, Миланов, Кавдански, Керчев, Апостолов, Мечев, Генов, Атанасов, Огнянов, Домовчийски

ВЕРЕЯ: Ганев, Мачадзе, Д. Иванов, Рубин, Курупис, Ковальов, Лола, Нтойа, Василиевич, Станчев, Гвазава


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ