Един от най-големите таланти играли за Левски: Исках да остана на „Герена“, но…

антонио вутов

Юношата на Левски – Антонио Вутов, изкара лятната подготовка с родния си клуб. Считаше се, че той ще продължи да играе за „сините“, но в крайна сметка премина в Ботев (Пд). Вутов даде интервю за „България днес“, в което си върна към престоя си на „Герена“.

През лятото изкарахте цялата подготовка с „Левски“. Какво доведе до раздялата в последния момент?
– Наистина изкарах подготовката в „Левски“. Моето желание беше да остана. На 90% беше, че ще продължа на „Герена“. Накрая се появиха някакви разминавания и факти, които доведоха до това да не подпиша. Но не искам да ги коментирам и да се връщам на тях.

Съжалявате ли, че въобще се върнахте там?
– Не, не съжалявам. Аз се върнах, защото треньор беше Николай Митов, а спортен директор Даниел Боримиров. Те ми представиха идеята си за развитие на отбора, която на мен ми допадна. Искаха да е с повече български футболисти, гръбнакът да е от юноши на клуба. Но така стана, че аз подписах и след два месеца те вече не бяха в клуба. Дойде нов треньор, който имаше коренно различно мнение за развитието на отбора, за играта. Но не съжалявам. За мен това беше опит. Научих много, работих при различен треньор с други методи.

Оставате в историята на клуба като най-младия дебютант, като задминахте дори Георги Соколов. Какво означаваше това за вас тогава и как се чувствахте?
– Тогава бях много малък и въобще не осъзнавах какво се случва и колко важно е това. Радвах се, но не го оценявах истински. Тогава в „Левски“ пак имаше проблеми. Треньорът беше махнат, чакаше се да дойде Ясен Петров. Имаше временен – Викторио Павлов. Той ме познаваше още от юношите. Играехме с „Локомотив“ (Сф) на стадион „Славия“. Имаше напрежение в мен, но мисля, че се включих добре. Можехме да изравним резултата. И днес още не мога напълно да оценя това постижение. Може би след време, когато вече спра да играя, истински ще разбера какво означава това за клуб като „Левски“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ