Тъжна първа пролетна победа за Лудогорец! Двама титуляри аут за Левски, още двама висят до последно!

Лудогорец Моци

Лудогорец постигна първа победа през пролетния дял на Първа лига. Разградчани спечелиха с 2:0 над Ботев (Враца) на собствения си стадион с голове в рамките на 6 минути. Козмин Моци откри с глава в 33-та, а в 39-та Клаудиу Кешеру се разписа със страхотен изстрел от границата на наказателното поле, с който прати топката в горния десен ъгъл на Красимир Костов.

Разградчани владееха инициативата през по-голямата част от мача и направиха няколко сериозни пропуска, но пък врачани играха доста смело и също имаха своите шансове да отбележат, най-вече през първата част, но не се възползваха. Най-чистата възможност пропусна Антон Огнянов, който с глава не успя да уцели опразнената мрежа от 5 метра при 0:0. Резервата Мирослав Будинов прехвърли и Пламен Илиев, и вратата на разградчани през втората част.

Победата обаче е пирова за Лудогорец. Сисиньо получи контузия в средата на първата част и бе принудително заменен от Станислав Манолев. Травмата почти сигурно ще извади бразилеца от сметките на Антони Здравков за гостуването на Левски следващата седмица. Аут за мача пък ще е Джоди Лукоки, който получи петият си жълт картон и ще отнесе наказание от Дисциплинарната комисия. Капитанът Светослав Дяков и Вандерсон пък до последно ще са под въпрос заради контузии.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ ВРАЦА 2:0
1:0 Моци 33′
2:0 Кешеру 39′

Лудогорец: Пл. Илиев, Сисиньо, Григоре, Моци, Недялков, Анисе, Юсеин, Лукоки, Марселиньо, Попа, Кешеру

Ботев Вр: Костов, Васев, Миланов, Кавдански, Тур, Апостолов, Мечев, Вълчев, Генов, Огнянов, Домовчийски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ