Витоша ще опита да убеди Гъргоров да играе поне до 2020 г.

Емил Гъргоров Бадема Септември Витоша Бистрица 6

Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов изрази своето мнение след нулевото реми на отбора му срещу Септември в 23-ия кръг от Първа лига. Мачът няма да се запомни с кой знае колко футболни достойнства, а Кирилов определи срещата като много тактическа. Също така треньорът на „бистришките тигри” изрази задоволството си, че отборът му е „спънал” пряк конкурент в класирането.

„Не мога да кажа, че съм доволен, тъй като не победихме. Мисля, че 0:0 е реалният резултат с оглед на показаното. Едно тактическо надлъгване се получи в един здрав, мъжки мач с много единоборства. Определено имаше припряност при нашите действия, защото е мач с директен противник. Септември играе много силно през този полусезон. Взе две победи в първите си два мача, беше важно за нас да спечелим, но не успяхме. Равният резултат не е лош вариант, тъй като ги спъваме и тях”, продължи Кирилов.

„Идеята ни беше да затворим пространствата им. Знаем, че имат бързи атакуващи играчи. Халфовете им също са им добри и искахме да ги ударим на контраатака. Първото полувреме се получи, но втората част не бяха много, макар че имахме някои ситуации. За съжаление днес не успяхме”, допълни треньорът.

„Емил Гъргоров е приятел на нашия клуб отдавна. Беше решил да се откаже, но го убедихме да ни помогне до края на сезона. Дано е и за по-дълго време. Не е в добро физическо състояние, тъй като не е тренирал, но професионализмът му е голям и за 25-те си минути игра днес показа високо ниво”, потвърди Кирилов.

„Защо не по-възрастните футболисти да играят в Първа лига. Те са класа. Има добри млади играчи – в тях е бъдещето. В нашия отбор също има добри млади футболисти”.

„Емил Гъргоров има да даде много на българския футбол. Както той, така и Мартин Камбуров и Борис Галчев. Годините са просто цифра, те си вършат работата на терена”, завърши Росен Кирилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ