Ново силно класиране за България на европейското по биатлон

биатлон красимир анев

България завърши на шесто място в класическата смесена щафета на 2 по 6 км за жени и 2 по 7.5 км за мъже на Европейското първенство по биатлон в Минск-Раубичи. Даниела Кадева, Емилия Йорданова, Димитър Герджиков и Красимир Анев завършиха на 1:30.0 минута след победителите, използваха 6 допълнителни патрона и не направиха наказателна обиколка.

Европейската титла завоюва щафетата на Швеция. Ема Нилсон, Мона Брорсон, Мартин Понсилуома, Себастиан Самуелсон изминаха трасето за 1:05.16.0 час с 8 допълнителни патрона и без наказателна обиколка. На второ място на 17.1 секунди е Германия с 6 допълнителни патрона, а на трета позиция е Беларус с пасив от 29.8 секунди и също с 6 резервни патрона. Двете щафети завършиха без наказателна обиколка. Преди България са още щафетите на Русия и Норвегия.

Утре в почивен ден на европейското първенство, в събота предстоят спринтовете за мъже и жени, а в неделя е преследването.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ