Тежък крах за България в Ботевград, Русия ни отне с 44 точки разлика

българия баскетбол

Българският национален отбор по баскетбол загуби последната си домакинска квалификация за световното първенство в Китай.

Нашите отстъпиха пред Русия с 60:104 (18:26, 12:26, 14:30, 16:22) в „Арена Ботевград“ и записаха най-тежкото си поражение в маратонския цикъл от мачове за финалите през есента.

Любомир Минчев не можеше да разчита на двете си най-големи звезди, тъй като Александър Везенков и Дийн Бост не бяха пуснати от клубните си отбори за мача, както и на доста контузени състезатели.

„Лъвовете“ така или иначе нямаха шансове за класиране на Мондиала още преди двубоя, на който специални гости бяха над 50 бивши национала, участвали в Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. Те получиха юбилейни значки „100 години баскетбол в България“.

Иначе Русия поведе от самото начало и нито веднъж не изпусна водачеството. Гостите имаха най-сериозно предимство в подкошието и при стрелбата от далечно разстояние, като отбелязаха 18 тройки срещу едва 3 за българите.

Дебют за тима ни направи Васил Бачев.

Всички играчи от състава на гостите се разписаха в срещата. Най-резултатен за успеха бе Дмитри Кулагин с 16 точки. За „лъвовете“ Джейсън Уошбърн отбеляза 19, а Павел Маринов добави 15.

Загубата бе седма за тима ни, който има и четири победи.

Съперникът е с баланс 7-4 и запазва добри шансове за шампионата в Китай.

В последния кръг от квалификациите България гостува на Босна и Херцеговина, докато Русия приема Финландия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ