Камбуров свали напрежението от Томаш при скандално съдийство на Кабаков! Берое вече е бетон в топ 6!

Берое - Етър (2)

Берое взе първа победа за 2019 година в Първа лига. След като в откриващия пролетен кръг заралии загубиха с 0:2 от Септември в София, днес те надвиха с 1:0 Етър на собствения си стадион под Аязмото. В герой за тима на Александър Томаш се превърна ветерана Мартин Камбуров, който отбеляза 14-ия си гол за сезона в 37-та минута на мача. Тогава Болярите допуснаха поредица от неточности в отбрана, при които Александър Василев бе оставен непокрит на втора греда, но не прояви егоизъм и от страхотна позиция върна леко назад за Камбуров, който с лекота вкара победното попадение.

Двубоят в Стара Загора обаче ще се запомни и с много сериозното влияние на рефера Георги Кабаков. При резултат 0:0 в 36-та минута той подмина явна дузпа за Етър след шпагат на Никита Баранов, който повали Велко Батрович в наказателното поле на Берое. При контраатаката от тази ситуация Камбуров отбеляза гола, а в 38-та минута Болярите останаха и с човек по-малко. Венци Василев направи шпагат, с който изби топката пред крака на Рубен Бригидо, а след това двамата се удариха. Това бе достатъчно за Кабаков да покаже втори жълт картон на централния защитник на Етър малко повече от 2 минути, след като му бе вдигнал и първо официално предупреждение.

През второто полувреме Берое очаквано потърси втори гол, като най-близо да се разпише бе Педро Еуженио. Неговият удар обаче срещна гредата.

Въпреки че останаха с 10 души, „виолетовите“ имаха своя голям шанс да изравнят в 80-та минута. Флорент Боджадж засече с глава центриране от левия фланг, но Душан Перниш се намеси перфектно и от голлинията изби. Малко преди това стражът се справи и с изстрел на Даниел Младенов.

В последната минута на редовното време гол на Иван Бандаловски след центриране от корнер бе отменен заради засада.

С победата Берое се бетонира в топ 6, докато Етър ще трябва до последно да се бори с Черно море за място в шампионските плейофи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ