Алберт Попов разкри, че най го кефи някой да разбие монопола на Хиршер и компания

7 Dni Sport20.02.2019
Алберт Попов

Алберт Попов даде интересно интервю за блога на наш мобилен оператор.

Алберт, в момента си може би най-обсъжданата спортна личност в България. Очакваше ли да постигнеш тези резултати, за които доскоро можехме само да мечтаем?

Още от малък мечтая и знам, че мястото ми е да карам ски сред най-добрите и че ще се състезавам в стартове от Световната купа. През годините съм тренирал много и съм вървял по пътя, който води до тук. Щастлив съм, че успехите идват един по един.

Сега Световната купа идва в България и феновете са се заредили с големи надежди – тежат ли ти? Какво представяне очакваш от стартовете в Банско?

На стартовете в Банско, дисциплината, в която ще участвам, е гигантски слалом. В тази дисциплина все още не съм направил пробив в топ 30 и засега целта все още е тази. Надявам се да имам възможността да покажа на наш терен това, на което съм способен.

Много от големите имена в спорта използват социалните мрежи, за да бъдат по-близо до феновете. Ти разчиташ ли на тях и ако да, в кои мрежи си най-активен?

Намирам социалните мрежи за един лесен и удобен начин да достигна до приятелите си и до хората, които се интересуват от това, с което се занимавам. Предимно качвам информация и снимки в профилите си във Facebook и Instagram. Може да ме последвате!

Говорейки за големи имена – две от звездите на твоя спорт – Аксел Лунд Свиндал и Линдзи Вон сложиха край на своите бляскави кариери. Ти имаш ли любимци сред бившите и настоящите скиори и с какво ти допадат?

Гледам с интерес ските, моите конкуренти и състезатели, дори от дисциплини, в които не се състезавам. От всеки един има какво да се научи. Конкретни идоли нямам, но бих казал, че определено се кефя на “изненадите” в едно състезание, било то завръщаща се звезда, млад талант или намеса в обичайните заподозрени от неочакван играч.

Спортът се промени много през последните години – технологиите навлязоха в помощ на спортистите. Ти ползваш ли някакви по-специални устройства или софтуер в своята подготовка?

В редовните си тренировки не ползваме нищо по-специално от видео анализ и време-измервателна уредба. Но е имало и специални тренировки, в които сме измервали време за реакция, сила на натиск, проследявали сме пътят на погледа по време на спускане и други по-специални параметри, които изискват по сложна и специфична технология, но аз не съм запознат с детайлите.

Извън ските – фен ли си са технологиите? Кои са дигиталните джаджи и решения, които ползваш най-често?

Страхотен фен съм на технологиите и всичко мобилно, вероятно заради многото пътувания, които ми се налагат. Като всеки млад човек основно използвам телефона си. Постоянно съм в движение и за мен е важно смартфонът ми да е в добро покритие и да изпълнява много функции. През останалото време ползвам често и лаптопа си.

Разкрий основните съставки в своята рецепта за успех.

Успехът, не само в ските, според мен е комбинация от упоритост, здрава работа, постоянство, подкрепа от близките и добър екип, от който да бъдеш част.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ