Смешно наказание за черно тото в Първа лига! БФС покрил два предишни сигнала от УЕФА!

Верея - Лудогорец (11) вандерсон

Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след 21-ия кръг в Първа лига. Верея, за който по-стана ясно, че е разследван за черно тото, получи направо смешно наказание  – 5000 лева и порицание! Според цитираната точка от дисциплинарния правилник това е третото уведомление от УЕФА в БФС за съмнителни двубои на тима от „Трейс Арена“. За другите два сигнала от евроцентралата родните футболни шефове на съобщиха нищо.

Старозагорци ще трябва да платят и 10 000 лв. заради фактът, че новият им треньор Олександър Севидов ги е водил неправомерно от пейката в мача с Лудогорец. Срещата завърши 0:0, но покрай украинския специалист, който и в родината си е обвиняван за уреждане на мачове, има бюрократични проблеми, които водят до санкцията.

Ето всички наказания на Верея:

За ръководене на отбор без правоспособност, на основание чл.34, ал.8 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Олександер Севидов – ФК „Верея“ Стара Загора с глоба в размер на 1000 лева.

За допускане на лице, което е без правоспособност да ръководи отбор на основание чл.34, ал.8 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Верея“ Стара Загора с имуществена санкция в размер на 10000 лева.

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Верея“ Стара Загора с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ