Световната купа в Банско за първи път падна от ефира на БНТ! Пуска ли я безплатно „Нова“?

7 Dni Sport18.02.2019
алберт попов

„Нова броудкастинг груп“ ще излъчва стартовете от Свтовната купа по ски в Банско. Състезанията между 22 и 24 февруари ще бъдат показани в преки предавания по „Нова спорт“, показва програмата на спортния тв-канал.

Българският курорт ще приеме Световната купа за шести път. Досега три пъти в Банско са се провеждали състезания при жените (2009, 2012 и 2015 г.), и два пъти при мъжете (2011 и 2012 г.). На 22 февруари е алпийската комбинация, ден по-късно е стартът в супер-Г, а уикендът завършва с гигантски слалом, в който ще участват Алберт Попов и Камен Златков.

„Нова броудкастинг придобива“ ексклузивно правата за стартовете в Банско, след като не излъчва останалите състезания от Световната купа. В българския ефир те се предават от „Евроспорт“ и БНТ3 (не всички състезания). 2019 г. ще бъде първата, в която Българската национална телевизия няма да излъчва състезанията от Банско. От този сезон БНТ3 предава органичен пакет от състезания. „Евроспорт“ също ще излъчва стартовете в Банско.

 

Освен състезанията през 2019 г. Банско получи право да организира стартове в Световната купа и за следващите два сезона. След година в курорта ще дойде елитът при жените. Тогава стартовете ще са на 25 и 26 януари. През 2021 г. ще бъде по-сложно от организационна гледна точка, защото тогава ще има два старта при мъжете (27 и 28 февруари), а веднага след това между 1 и 10 март ще бъде световното първенство в алпийските ски до 20 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ