Прохазка герой за Виктория и в Лига Европа! След като ги класира в турнира, сега ги бута и към 1/8-финалите!

прохазка

Хубавите европейски вечери за Виктория Пилзен продължават и напролет. Чешкият шампион завърши трети в групата си в Шампионска лига и така си осигури участие в Лига Европа, където началото на елиминациите също е положително след обрат и победа с 2:1 над Динамо Загреб.

На почивката Виктория губеше с 0:1 след гол на Дани Олмо в 41-ата минута. Бруно Петкович пусна много хитър пас към испанеца, който пък изключително технично с копване вкара за 1:0.

В паузата треньорът на Пилзен Павел Върба направи ключова промяна, вкарвайки в игра бившия ас на Левски Роман Прохазка. Той моментално раздвижи играта на тима в средата на терена и 9 минути след подновяването на играта изравнителният гол бе факт. Лудек Перница стартира атаката, след което продължи наляво към Жан-Давид Беогел. Той пък върна жеста и центрира за централния защитник, който засече за 1:1.

Перница се превърна в големия герой, след като той бе автор и на победния гол в 83-ата минута. След центриране от корнер на близката греда Прохазка игра с глава, продължавайки топката към задната греда. Там вече дебнеше Перница, който от близко реализира без проблеми.

Бившият футболист на Левски се оказва ключова фигура за Виктория в евротурнирите, след като в групите на ШЛ вкара ключово попадение при победата над ЦСКА (Москва), с което отборът му взе предимство пред руснаците и успя да продължи в ЛЕ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ