Любо обяви: Почвам да променям ЦСКА! Ел Маестро не го коментирам, аз реших за Манолев

Цска Етър 15

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че е истински доволен от контролата срещу Етър, която тимът загуби с 0:1, защото така е разбрал колко много работа предстои пред него и екипа му.

„Червените” отстъпиха срещу великотърновци на „Българска армия” седмица преди подновяването на битките в Първа лига. Доста по-тревожна от резултата беше играта на отбора, ала Пенев категорично подчерта, че остава оптимистично настроен.

„Прекрасно се почувствах от посрещането на феновете. Казах и на пресконференцията при представянето, че аз съм си у нас. Добре се почувствах, не го крия. Радвам се, че хората не забравят и продължават да имат това отлично отношение към човек, чиято кариера е преминала от най-малките до най-големите в ЦСКА”, заяви 52-годишният наставник.

„Разбирам, че днес е събота и хората прецениха, че могат да дойдат. Аз съм убеден, че този стадион ще бъде пълен в абсолютно всички домакинства през пролетния дял.”

„Не бива да се заблуждаваме”, заяви Пенев на въпрос как е видял представянето на отбора. „Аз уважавам абсолютно всички специалисти, никога няма да критикувам треньорите, които са водили отбора преди мен, нито пък тяхната методика и философия. Затова е толкова интересен футболът – различни треньори със свои виждания, с различни тренировки и постройки за игра. За мен лично, аз го споделих и с помощниците ни – чака ни много работа, огромно количество работа. То ще се върши по мъничко. Трябва да стане постепенно, с търпение, но без да губим нито една тренировка. Аз съм оптимист. Говорих вчера с момчетата преди тренировката, днес им го казах пак: това е отбор, изграден от футболисти с качества и ние, треньорите, трябва да извлечем максимална полза от тези качества. Така че тепърва ще има много тактически промени. Това е, което мога да кажа сега. Нито един от играчите не го плаши тази работа, която има да се върши. Трябва да бъдем реалисти, абсолютно спокойни, да имаме професионално отношение към това, което ни очаква.”

„Резултатът от този мач е без значение. За мен беше важно да видя всички в официални среща. Разбира се, това е мач, което значи, че играят два отбора, сериозни отбори. Аз поздравих Красимир Балъков и преди това, и след мача. За мен беше важно да ги видя. Това ми е първи и единствен мач като подготовка преди започване на първенството. Вчера имахме една събуждаща, бих я нарекъл, тренировка след два дни почивка. Имаше дълъг лагер в чужбина, далеч от дома. Ще претърпим една адаптация и очаквах да видя футболистите в игрова обстановка.”

„Зададох три-четири нови неща, без да сме ги тренирали, защото физически и практически нямаше кога да направиМ това нещо. По малко и така… Започваме да изграждаме стил, който да отговаря на нивото на отбора и на качествата на футболистите.”

„Подробности около раздялата със Станислав Манолев не знам. Това остава отборът. Относно попълнения – винаги е добре да има нови играчи. Защо е добре? Защото има по-голяма конкуренция. Например – имаме няколко контузени футболисти и оставаме само с двама крайни защитници, които днес не беше необходимо да изиграят целия двубой, но се натовариха малко повече физически. Когато един футболист знае, че на поста няма до него друг футболист, с когото да се конкурира, има едно отпускане, едно по-лежерно отношение, което аз не толерирам и винаги коригирам. Има ли конкуренция, отборът винаги играе на по-високо ниво.”

„Аз не държа да познавам всички подробности. Приемете (за Манолев – б.р.), че е мое решение и така слагам край на спекулациите.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ