Финягата Спас току-що обрече Левски! Треньорът на вратарите и Йовов са новите собственици, Колев и Дерменджиев си заминават!

иво тонев, наско сираков, христо йовов

Спас Русев на практика обрече Левски на огромни финансови проблеми! Вместо да финализира преговорите с Васил Божков, финият бизнесмен прехвърля акциите си на бившия футболист на „сините“ Христо Йовов, който е новият мажоритарен собственик! Другите двама крупни акционери в клуба стават Даниел Боримиров, който и до момента имаше вторият по големина пакет акции, и … назначеният в началото на годината за треньор на вратарите Димитър Иванков.

Йовов ще ръководи клуба, като Божков ще е основният спонсор през компанията си, с която „сините“ подписаха договор наскоро. Бижутера ще търси и други солидни рекламодатели, с които клубът да се издържа.

Проблемите обаче са надвиснали със страшна сила и от спортно-техническо естество. Старши треньорът Георги Дерменджиев още няма подписан договор и е готов да си тръгне, след като Божков няма да е новият собственик. Същото важи и за изпълнителният директор Павел Колев, който след разговори с бизнесмена се нае да оправя бакиите в клуба.

Христо Йовов ще трябва да прави изцяло нов екип и да вдига Левски на крака по трудния начин. За капак, футболистите още не са взели заплати и ги очакват през следващата седмица, в която е и първият мач от пролетния дял в първенството.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ