7-мият в света Радо Янков с първи думи след страхотното класиране

1

Българският сноубордист Радослав Янков се завърна сред най-добрите 8 в света. Носителят на Световната купа за 2016-а зае седмо място в паралелния слалом на световното първенство в Парк Сити.

На последното световно, в Сиера Невада, Радо завърши четвърти в паралелния гигантски слалом и шести в паралелния, като това бяха най-добрите му класирания в кариерата.

Сега, след лечение на спукана кост в дясната ръка и нови проблеми с кръста, Радо даде да се разбере, че травмите не са го уплашили и отново е в елита. И днес, както и във вчерашния паралелен гигантски слалом, условията бяха непоносимо лоши за състезание от такъв ранг. Силен снеговалеж, липса на видимост и непочистено трасе бяха проблемите, с които Радо и останалите трябваше състезатели да се справят.

В квалификациите Янков зае девето място. На осминафинал той победи Жан Козир (Словения). След това на четвъртфинал асът ни водеше през цялото време на легендата Роналд Фишналер (Италия). Заради по-бързото във финала синьо трасе, италианецът успя да измъкне победата с аванс от 0,33 секунди.

В големия финал Фишналер загуби от Дмитрий Логинов (Русия). За 19-годишния сноубордист това е второ поредно злато в Парк Сити, след като триумфира и в паралелния гигантски слалом вчера.

„7-мо място на Световното първенство по сноуборд в Америка. Имах няколко добри спускания, които направиха деня ми хубав.Благодаря!!!“, написа в социалните мрежи Радо малко след края на състезанието.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ