2,5 милиарда зрители правят Световната купа по ски едно от 5-те най-гледани състезания в света

7 Dni Sport05.02.20190
алберт попов 6

Вицепрездентът на Българската федерация по ски Георги Бобев направи интересно изявление на днешната пресконференция.

„Банско е един от няколкото световни курорта, който този сезон приема три старта при мъжете за Световната купа. Предизвикателството да проведе тези стартове е много сериозно пред организаторите на организационния комитет, федерацията и Банско. Над 1000 души работят по организацията на тези три старта. Започна активната работа по изграждането на инфраструктурата в ски зоната. Специално благодаря на нашите основни спонсори на федерацията – Първа инвестиционна банка, Ауди, А1 и Дженерали, които са такива и за Световната купа. Очакваме подкрепа и от страна на държавата тъй като това безспорно е най-голямото спортно събитие на годината в България“, зяви в началото Георги Бобев.

„Повече от 25 телевизия ще предават пряко от Банско за целия свят. Над 50 електронни медии и телевизии ще отразят Световната купа. През изминалия сезон телевизионната аудитория на Световната купа по ски е над 2,5 милиарда зрители. Това отрежда на ските място в Топ 5 по рейтинт на най-гледаните спортове в света. Това означава, че отговорността към нас като домакини е много голяма. С тези стартове започва един много сериозен цикъл от състезания за Световната купа в Банско. Сега идват мъжете, след година ще са стартовете при жените, а през 2021 ще има отново Световна купа за мъже, а веднага след нея ще е и Световното юношеско първенство. Тази програма показва на света, че България може да организира големи спортни форуми. България може да създава големи шампиони в зимните спортове и нашето място, трябва да е на картата на големите ски“, допълни Георги Бобев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ