Алберт Попов: Опитвам се да осъзная какво е това хората да те спират по улицата

7 Dni Sport05.02.20190
Банско Световна купа пресконференция 3

Младата ни надежда в алпийските ски Алберт Попов се надява да запише още “страхотни резултати” в следващите си състезания. На Попов му предстои участие на започващото днес Световно първенство в Оре (Швеция), а в края на февруари ще кара и на Световната купа в Банско.

Попов постигна впечатляващи резултати в последните стартове от Световната купа, като завърши на шесто място в слалома в Шладминг и на девето в слалома в Кицбюел дни по-рано.

“Все още се опитвам да осъзная успехите, те са наистина огромни. Хората по улиците ме поздравяват, благодаря на всички, които са стискали палци и гледали това състезание. Това е нещо страхотно за България, нещо, което не се е случвало от много време. Надявам се да задържа тази страхотна форма. Идва Световно, идва Банско, да се надяваме на едни страхотни резултати”, сподели Попов в навечерието на шампионата на планетата в Оре.

„Очакванията към мен винаги са били големи, моите към себе си също. Това не ме притеснява. Надявам се на едно добро класиране на световното първенство и се надявам да бъда сред първите 30 на гигантския слалом“, каза още Алберт Попов.

„Реалната цел е да продължа в същия дух. Увереността и добрите резултати ще дойдат сами. Да имаме Световна купа в Банско се случва рядко, за мен ще бъде чест да карам в тези състезания. Реалната цел за сезона вече в постигната. Всичко останало ще бъде плюс за мен“, продължи Попов.

Той няма конкретни очаквания за представяне на шампионата на планетата в Оре. „Световното първенство и Олимпийските игри са специфични състезания. В тях нищо не се знае. Отивам на световното първенство спокоен, няма какво да губя. Надявам се на добро класиране“, добави Попов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ