Цеко Минев: Да станем всички на крака за това уникално момче Алберт Попов!

7 Dni Sport05.02.2019
Банско Световна купа пресконференция 2

„Огромно признание за България е, че сме спечелили доверие на много високо ниво в Международната федерация по ски. В Банско ще пристигне целият световен елит. Ските в България са много обичан спорт и не са забравени. А за успехите на Алберт няма какво да говорим, благодарение на неговите резултати отново разбираме, че ските имат страшно много фенове, което изненада дори нас“, каза председателят на БФСки Цеко Минев.

Преди да вземе думата, той помоли всички присъстващи журналисти и спонсори да станат на крака и да аплодират Алберт: От уважение към всичко онова, което той прежива и постигна, за да е днес тук!

„Много сме развълнувани от последните седмици и резултатите на Алберт. Банско е един от малкото курорти, който ще приеме три старта при мъжете от Световната купа. За това се изисква много сериозна работа с огромен екип, над 1000 души. Благодаря на спонсорите, очакваме и помощ от държавата. Състезанието ще се излъчва в над 25 държави, ще се отразява от над 50 медии“, заяви Георги Бобев, заместник-председател на БФСки.

Тази година трасето ще бъде по-зрелищно и с повече скокове. В Банско в момента има достатъчно сняг. Трасето трябва да е напълно готово до 18 февруари. В курорта вече очакват първите гости.

Интересът към билетите за Световната купа е много голям. Сред най-търсените са тридневните, които са по 90 лева.

Очакванията си и в трите дни трибуната, която е за 2800 души да бъде пълна до краен предел. Организаторите искат да осигурят фен-зони и за правостоящи зрители край трасето, което ако стане, броят им ще надмине 3 500.

В цената на билета влиза и транспорт от Банско до Бъндеришка поляна и обратно.

Програма на стартовете в Банско:
22 февруари (алпийска комбинация):
10.30 часа – супергигантски слалом
14.00 часа – слалом

23 февруари (супергигантски слалом)
12.45 часа – супергигантски слалом

24 февруари (гигантски слалом):
10.30 часа: гигантски слалом – първи манш
13.30 часа: гигантски слалом – втори манш


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ