Българска връзка в трансфера на годината: Синът на президента на Каляри е от Ловеч, той преговарял с Ганчев

десподов (2)

Правнук на известния български политик Васил Радославов, два пъти премиер и лидер на Либералната партия преди 9 септември 1944 година, е замесен в трансфера на Кирил Десподов в “Каляри”.

Това стана ясно, когато на пресконференцията за представянето на Десподов се появи доста известният у нас професор Паоло Джулини. Той е син на българката Леданка Генева от Ловеч и Карло Джулини. Двамата имат 5 деца, като брат му, но от друга майка – Томазо е собственик и президент на „Каляри“.

Преди повече от 20 години Паоло работеше доста добре в България като представител на “Интер кампус”. Той помагаше успешно и на столичния “Септември”, когато президент бе Христо Амбукели.

Томазо Джулини пък призна пред медиите в Италия, че брат му е помогнал много за привличането на Десподов, тъй като се познава лично със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. Паоло е осъществил първоначалната връзка и е обяснил на родния национал какъв проект и какъв отбор е Каляри с разрешнието на боса на „червените“.

Паоло Джулини бе в основата на трансферите и на Димитър Макриев и други наши играчи към Италия. Бе осигурил и договор на вратаря Славчо Тошев, но той предпочете да остане в София. Джулини направи изключително впечатление на пресконференцията за представянето на Десподов. Той направи представяне на България, както и на футболиста, като описа целия му професионален път.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ