Салпаров: Матей вече направи голяма крачка, при Пранди България е била най-силна

България Канада волейбол световно 2018 (40)

Теодор Салпаров говори за евентуалното завръщане на опитните Матей Казийски и Тодор Алексиев в националния отбор на България, както и за предстоящата олимпийска квалификация във Варна през лятото. В края на януари Казийски заяви пред италиански медии, че е разговарял с националния селекционер Силвано Пранди за евентуално завръщане в националния отбор.

„Надявам се Матей и Тошко да бъдат на разположение на тима. В предишните години Матей никога не е казвал, че обмисля да се завърне, но нека му дадем време. Думите му са голяма крачка от негова страна. Познава отлично методите на селекционера Силвано Пранди и е нужен на всички в националния отбор. При Силвано сме играли най-силния ни волейбол в годините, когато съм в националния отбор. Много ми се иска отново да играем на олимпийски игри и е хубаво, че сме домакини на квалификацията. Ще се подготвим целенасочено и не е нужно да пътуваме и да се аклиматизираме към друго време. Не знаем защо Бразилия се отказа от домакинството на турнира през август, но това е добро дошло за нас. Ако се класираме за Олимпиадата, това ще помогне изключително много на младите. В евентуален втори турнир, възможностите ни за класиране ще бъдат доста по-малки“, заяви Теодор Салпаров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ