Скандално разкритие: Русев бойкотирал Славиша! Стоянович бил готов да остане и да отсвири Латвия!

Левски Локомотив София (12) Спас Русев

Скандално разкритие за отношението на Спас Русев към вече бившият треньор на Левски Славиша Стоянович прави „Спортал“ в свой материал за оформянето на официалната раздяла между „сините“ и словенския треньор. Снощи в Кипър той е подписал документите, с които напуска по взаимно съгласие заедно с двамата си помощници Небойша Милошевич и Енвер Чирич. Веднага след това те седнали на една мача с Георги Дерменджиев в компанията на новия силен човек на „Герена“ Павел Колев и дали пълна информация за подготовката до момента и целия план, по който са подготвяли тима.

На Стоянович, Милошевич и Чирич не им било лесно след тази светкавична и емоционална раздяла с Левски. Определено идването на доскорошния директор в БФС Павел Колев в пакет с нов треньор, без да е говорено на четири очи със стария, който явно е бил сериозно заблуден и бойкотиран през последните седмици от Спас Русев, можеше да изиграе много лоша шега. 43-годишният бивш журналист обаче убеди Стоянович да се разделят но взаимно съгласие, колкото и да му беше трудно на треньора да приема начина, по който се случи всичко това.

През този век десетки треньори се сменяха в Левски, но за първи път се случва подобно нещо, което е направо революционно. Старият треньор да седне и да говори с новия треньор, който трябва да продължи започната от него работа в подготовката, при това в един хотела с отбора. Няма как това да се е харесало на Стоянович, чийто човешки качества бяха оценени по страхотен начин от играчите, но той демонстрира невероятен професионализъм и даде нужната информация на Дерменджиев, с когото си пожелаха успех в кариерата.

Опитният българин започва авантюрата си начело „сините“, а Стоянович ще води Латвия, където се очаква да бъде обявен за селекционер през март. Той се оказа, че няма предварителен контракт с местната федерация, въпреки множеството писания в балтийската държава, които твърдяха противното. Специалистът обаче бил постигнал принципно споразумение с президента на футболната централа в Латвия Каспарс Горкшс за лични условия, ако не води Левски след лятото, или ако „сините“ му разрешат да води латвийската селекцията за седмица в квалификациите още през март и да напусне „Герена“ в края на сезона.

Така Павел Колев излезе победител от много трудна и рискована ситуация, в която новите шефове се забъркаха сами и можеха още с първия си ход да си отбележат сериозен автогол.
Новото ръководство пък влезе в клуба ударно, демонстрирайки, че сериозните промени в структурата на стадион „Георги Аспарухов“ тепърва предстоят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ