Четирикратен световен шампион обяви: Аз съм собственикът на „Юлен”

Откриване ски сезон Банско 69

Петкратният носител на световната купа и четири пъти световен шампион по ски Марк Жирардели обявил на среща с няколко министри, че е мажоритарен собственик на „Юлен“АД. Той показал оригинални документи, от които се видяло, че притежава 100% от „Такс сървисиз лимитед“, която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Това се твърди в съобщение до медиите от Министерството на околната среда и водите. На срещата са присъствали министърът на туризма Николина Ангелкова, на околната среда Нено Димов, на икономиката Емил Караниколов.

Жирардели бил придружаван на срещата от адвокатите на „Юлен“АД. Цитиран от пресцентъра на екоминистерството Жирардели казал, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да води преговори и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

От ведомството на Димов обясняват срещата във връзка с развитието на ски зона „Банско“. На нея са били обсъдени концесионния договор за ски зоната и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта.

Министър Димов обяснил на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ