КараБелята и Чинката застигнаха ЦСКА! „Червените“ сринати с три недадени дузпи и магически вратар (СНИМКИ)

Славия Цска 34

Славия шокира ЦСКА с 1:0 в столичното дерби от 17-ия кръг на Първа лига. Пред празните трибуни на „Васил Левски“ Янис Карабельов реализира единственото попадение в мача в 51-та минута, но големият герой за „белите“ бе вратарят Антонис Стергиакис, който направи невероятни спасявания във всевъзможни ситуации. Реферът Волен Чинков бе другото главно действащо лице в срещата, като не даде три дузпи за „червените“, първата от които минута след попадението на Карабельов. Славия игра в последните 30 минути от мача с 10 души заради червен картон на Сашо Александров, който, за разлика от неотсъдените дузпи, бе правилно решение.

Още до 4-та минута Антонис Стергиакис направи две страхотни спасявания след удари с глава на Кристиян Малинов и Николай Бодуров от по няколко метра. В 9-та минута и късметът покри стража на „белите“, след като Мауридес, също с глава, разтресе напречната греда. Едвин Джеси пробва рефлекса на гръцкия талант с удар в 26-та минута, а в 28-та бразилският таран на „червените“ отново нацели гредата след центриране на ганаеца. В 42-та минута отбраната на ЦСКА се засуети и се наложи Божидар Чорбаджийски да чисти панически пред крака на Илиян Мицански.

Второто полувреме започна с шок за Нестор Ел Маестро и отборът му. Димитър Велковски започна атака, която завърши с пас в наказателното поле за Янис Карабельов, който с безпощаден изстрел от 10 метра прати топката в близкия горен ъгъл на Черниаускас за 1:0.

Веднага след подновяването на играта ЦСКА не получи дузпа! Малинов влезе на скорост в пеналта, а Велковски скочи да избива топката с крак, като с бедрото си успя да бутне халфът на „червените“, който веднага падна с основателни претенции за наказателен удар. Реферът Волен Чинков обаче даде знак играта да продължи.

Ел Маестро реагира светкавично, пускайки в 57-та минута Тиаго и Кирил Десподов на местата на Жанио Бикел и Жоржиньо. Националът на България веднага оказа влияение върху срещата и принуди Сашо Александров да го фаулира, което донесе на бранителя втори жълт картон и така Славия остана с човек по-малко за последните 30 минути на мача.

В 65-та минута Малинов за втори път в срещата стреля с глава, но прати покрай целта. Последва пропуск за Славия на Мицански, който опита да прехвърли излезлият напред Черниаускас, но прати над гредата. И отново дойдоха моментите на Стергиакис, който в рамките на секунди направи поредни две спасявания. Той първо отрази удар на Мауридес, а след това спря и Десподов, който бе на 3-4 метра от вратата. В 69-та минута гръцкият вратар спаси и поредният изстрел от дистанция.

В 76-та минута вратарят изби топката към точката на дузпата, където Станиславлевич и Гамаков се паникьосаха, като вторият изрита кълбото в ръката на първия от половин метър. Въпреки претенциите на „червените“ футболисти, Волен Чинков отново не отсъди дузпа. В 80-та Кристиян Пешов спря с шпагат Десподов в наказателното поле, като талантът на Славия не докосна топката и повали крилото. Отново сигнал за 11-метров наказателен удар не последва.

Ел Маестро пък направи и последната си смяна в 78-та минута, пускайки Али Соу на мястото на Рубен Пинто.

В 85-та минута Десподов насочи топката към горния ляв ъгъл от пряк свободен удар, но Стергиакис направи поредното си феноменално спасяване и изби с една ръка в корнер.

Поражението днес е истинска беля за ЦСКА, който вече изостава на 6 точки от Лудогорец, и то при положение, че след само 4 дни, на 6 декември, двата отбора се изправят един срещу друг в сблъсък, който вече се превръща в абсолютно решаващ за титлата. При победа разградчани ще дръпнат на 9 точки пред „червените“, а при успех за тима на Нестор Ел Маестро разликата отново ще е само 3. Славия остава на 10-о място в Първа лига, но вече с 20 точки, само на 4 от заветното шесто място, което в момента се заема Етър, но също с по 24 точки са Ботев Враца и Черно море, а с 22 е Локо Пд.

СЛАВИЯ – ЦСКА 1:0
1:0 Янис Карабельов 51

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 25. Александров, 3. Марем, 38. Гамаков, 19. Велковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 37. Ашковски, 35. Йомов, 33. Иванов, 22. Мицански

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ