Как се става антигерой за една минута?

Лудогорец - Локомотив София, Руан Секо, Квадо Дуа

Руан се превърна в големия антигерой за Лудогорец във финала за Купата на България, изпускайки решителна дузпа срещу Ботев Пд в 101-ата минута. До изпълнението на наказателния удар се стигна, след като Антоан Конте събори Диниш Алмейда в наказателното поле. Първоначално реферът Драгомир Драганов не посочи бялата точка, но след това ВАР съдията Ивайло Стоянов привика варненеца на монитора. И в крайна сметка Драганов даде дузпа. Титулярният изпълнител на 11-метрови удари на Лудогорец – Оливие Вердон – не беше на терена. Така по пътя на логиката зад топката трябваше да застане Квадво Дуа, който през този сезон би 3 дузпи, като вкара 2 от тях, а пропусна първата – срещу Етър, когато нацели греда. Но швейцарецът не би дузпата.

Топката беше в ръцете на Спас Делев. Опитният футболист, вкарал не един и два важни гола в своята кариера, явно бе готов да се нагърби с огромната отговорност. Но в този момент отнякъде се появи Руан, явно имайки добро предчувствие, и взе топката в ръце. Езикът на тялото му подсказваше, че е доста уверен. Но всъщност – не е бил, изпълнявайки по ужасен начин и пращайки топката високо над вратата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ