Казийски и топ талантът на България напуснаха сриналия се полски гранд!

матей казийски аспарух аспарухов

След като бе обявено, че полският национал Бартош Курек напуска изпадналия в огромна финансова криза Сточня (Шчечин), журналистът Томаш Милевски от Polsat Sport съобщи, че и българската звезда Матей Казийски заедно с младият ни талант Аспарух Аспарухов са поредните играчи, които са разтрогнали договорите си с клуба.

Амбициозният проект за създаването на нов волейболен гранд в Полша продължи само няколко месеца. Клубът не успя да подпише договор с генералния спонсор, който бе анонсиран първоначално и изпадна в тежка финансова криза. Играчите не са получавали заплати от няколко месеца и един по един напускат състава.

Тимът може дори да не продължи участието си в полската Плус лига.

За разлика от Курек и останалите трима волейболисти – канадският национал Николас Хоуг, разпределителят Лукаш Тихачек и Александър Мяжаж, които напуснаха вчера, българите направиха това след снощната домакинска загуба на отбора от Трефъл (Гданск) с 0:3 (23:25, 20:25, 21:25) в отложен мач от първи кръг на шампионата. В този мач Казийски игра цял мач и стана втори по резултатност с 11 точки (3 аса, 1 блок), а Ники Пенчев завърши с едва 5 точки (1 ас). Аспарух Аспарухов пък отново не се появи в игра.

Така отборът на Шчечин остава само със 7 играчи на разположение за следващия си мач срещу Хемик (Бидгошч) на 8 декември, които могат да напуснат всеки момент.

Междувременно старши треньорът на Монтана Даниел Пеев отрече да са водени преговори с младежкия национал Аспарух Аспарухов, който според слуховете щял да се завърне отново в зала „Младост“.

„На този етап не сме разговаряли с Аспарухов. Той все още се води състезател на Шчечин и не е разтрогнал договора си с клуба. Ако това стане трудно бихме се преборили за неговия подпис с Нефтохимик и Хебър“, заяви Пеев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ