Само в 7DniSport.bg

Разсипващо за уж новият директор на Левски: Архитект на „Титаник“! С купища пари създаде изпадащ отбор!

1

Спряганият от снощи за нов спортен директор на Левски Кристиано Джарета не е имал бляскава, нито дори прилична кариера като футболист. Целият му престой на терена минава в нискоразредни отбори, но като управленец той е далеч по-познат. Работил е в Новара, елитният Удинезе, а последният му клуб е Асколи от Серия Б. Престоят му там обаче е доста неуспешен, за което свидетелства не само оцеляването на тима в предпоследния кръг на миналия сезон, но и анализ на Ilrestodelcarlino.it, в който Джарета е описан като „архитект на „Титаник““.

Самият спортен директор казал за собственика на Асколи, че има достатъчно пари да купи цяла Сицилия, но в крайна сметка в тима пристигнали огромен брой играчи със съмнителни качества, на които Джарета дал дългосрочни договори и солидни заплати. Върхът на краха на спряганият за шеф в Левски бил на полувремето на мача Тернана – Асколи. Тогава той не пуснал един от асистент съдиите да се прибере в стаичката , а започнал да му крещи и да го заплашва. „Истински джентълмен“, иронично пише италианското издание и допълва: „В прав текст: С парите на милиардер, който може да купи Сицилия, Джарета направи отбор, който едва не изпадна в трета дивизия. Истински архитект на „Титаник““.

Ilrestodelcarlino.it припомня и думите на треньора Марио Петроне, който работи с Джарета в Асколи. Специалистът напуска клуба и поема към Катаня, където разкрива: „Кристиано ме преследваше с новия договор в продължение на 6 месеца. Аз все отлагах и едва в последните дни на август подписах новия контракт, но не за две години както искаше той, а само за една“. Изданието анализира, че това само показва вертикалното пропадане на Джарета като директор и колко незаинтересуван е бил той да развие клуба, въпреки големите финансови възможности на собственика.

Дали Спас Русев наистина обмисля да привлече 50-годишният италианец и той да е връзката между високите етажи в Левски и треньора Славиша Стоянович, знае единствено босът на „сините“, но при такива анализи за работата на Джарета от последния му клуб едва ли реакцията на феновете би била положителна. Още повече, че Левски вече веднъж си изпати със специалист от Апенините…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ